23. října 2013 • 15:37

Plzeň na Bayernu: Zázraky se dějí. Superzázraky jen výjimečně

Autor: Robert Neumann
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český i německý fotbalový národ mají jasno: Plzeň odjede z Mnichova s porážkou, mnozí mluví dokonce o debaklu. Prakticky nikdo partě kouče Pavla Vrby ve středečním zápase s Bayernem nevěří.



Vzhledem k neporovnatelnosti všech možných atributů obou klubů je to pochopitelné. Stačí jeden údaj a je jasné, že Bayern i Plzeň jsou naprosto rozdílné světy – záložník Shaqiri má tržní hodnotu jako celý kádr Viktorie dohromady (520 milionů korun).

V této souvislosti mi hlavou proběhla 20 let stará vzpomínka na zápas, který jsem odehrál v dresu Bohemky proti Slavii. V září 1993 jsem s „klokany“ mířili k derby do Edenu, v lecčems byla naše tehdejší pozice shodná s tou, v níž se před bitvou v Mnichově nachází Plzeň.

Oproti červenobílým jsme byli chudí příbuzní. Slavia prožívala boom, zámožný majitel Boris Korbel pumpoval do klubu stovky milionů, kádr byl plný hvězd – Berger, Šmicer, Kuka, Suchopárek, Bejbl, Nečas, Tatarčuk. Troufnu si říct, že lepší sestavu už nikdy dohromady nedala.

Jenže namísto očekávaného výprasku přišel šok: vyhráli jsme 3:2! Dnes již zesnulý trenér Petr Packert s námi pak dlouho do rána slavil ve vyhlášené hospůdce u Tygra, byli jsme v sedmém nebi.

Zázraky ve fotbale se čas od času dějí, i proto je tak krásný. Ovšem v případě úspěchu Plzně by se nejspíš musel dostavit superzázrak…

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud