27. června 2022 • 20:06

Tanečnice Ogrodníková. Řádí s Neumannové dcerou, trumfnou je děti?

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to moment, který z paměti nevymaže. Když před lety na Olympiádě dětí a mládeže vyhrála hod míčkem, osobně jí pogratulovala Dana Zátopková, oštěpařská legenda. „To bylo pro mě hodně silný,“ vybavuje si oštěpařka Nikola Ogrodníková. Právě ona zavítala na nedělní slavnostní zahájení dětské olympiády v Olomouci a spolu s Lucií Neumannovou, dcerou úspěšné lyžařky, natočily taneční video. Mladí sportovci je teď mají napodobit nebo dokonce trumfnout…



Do Olomouce, kde byla Olympiáda dětí a mládeže v neděli slavnostně zahájena na fotbalovém Andrově stadionu, dorazila i s přítelem, hokejistou Petrem Vránou.

Moc si to užila. „Když jsem byla menší, sama jsem se jedné olympiády zúčastnila. Dodneška na to mám krásné vzpomínky, našla jsem si tam i spoustu kamarádů. Pro děti je to moc hezká akce,“ tvrdí Ogrodníková, vedle  Barbory Špotákové nejlepší české oštěpařka posledních let.

Dodneška nevymaže z paměti inspirativní příhodu poté, co před lety na takové akci vyhrála hod míčkem. „Na tribunu si mě přizvala paní Zátopková . A byl to pro mě hrozně silný moment, že mi taková osobnost sama pogratulovala,“ vybavuje si česká oštěpařka.

Právě možná i setkání s legendou ji pak podvědomě nasměrovalo k tomu, že začala házet oštěpem…

Během slavnostního zahájení se objevila na pódiu, kde si zatancovala. Efektní taneček předvedla i ve speciálním videu, spolu s atletkou Lucií Neumannovou, dcerou slavné lyžařky Kateřiny. Děti je teď mají napodobovat a na sociálních sítích svoje tanečky zveřejňovat.

„Nemůžu říct, že mi to úplně jde, ale tancuju ráda. Doufám, že se to dětem bude líbit a všichni společně si zatancujeme,“ tvrdí úspěšná česká atletka, která už je v plné přípravě na sezonu, takže dětskou olympiádu bude sledovat jenom na dálku.

Se zájmem se podívá i na to, jak se mladým sportovcům bude dařit při tanci. Trumfne je někdo?

Česká oštěpařka Nikola Ogrodníková s přítelem a hokejistou Petrem Vránou
Česká oštěpařka Nikola Ogrodníková s přítelem  a hokejistou Petrem Vránou

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud