6. července 2022 • 19:05

Životní úspěch zázračné Lu! V šestnácti utekla starším, stříbro o 7 setin

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká atletka Lurdes Gloria Manuel získala na mistrovství Evropy do 18 let stříbrnou medaili v běhu na 400 metrů. V Jeruzalémě nastupovala do finále jako favoritka s nejlepším osobním rekordem, časem 53,61 však o sedm setin sekundy prohrála s Britkou Charlotte Henrichovou.



Šestnáctiletá Manuel přišla na svět v Česku, pochází ale z kosmopolitní rodiny. Otec se narodil v Angole a maminka v Rusku. 

Česká dorostenecká reprezentantka už zaběhla čtvrtku za 53,19, na ME v Izraeli byla i nejrychlejší semifinalistkou (53,56). Ve finále dokázala v cílové rovince přespurtovat vedoucí trojici, ve finiši byla ale ještě rychlejší Henrichová, která si vylepšila osobní rekord na 53,54.

Terezie Táborská byla ve finále dvoustovky šestá, Karolína Jarošová obsadila v běhu na 2000 metrů překážek osmé místo. Tyčkaři Ladislav Sedláček a Jan Krček se seřadili na deváté a desáté pozici.

V Jeruzalémě se koná třetí evropský šampionát této věkové kategorie. Čeští atleti zatím získali dva tituly: v roce 2016 v Tbilisi zvítězila kladivářka Kateřina Skypalová, o dva roky později triumfovala v Györu čtvrtkařka Barbora Malíková. Předloni bylo ME v Rieti kvůli koronaviru zrušeno.

 

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud