27. ledna 2020 • 20:15

Srdcervoucí osud. Tati, nepotřebuješ kluka, říkala zesnulá dcera Bryanta

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Její láska k basketbalu přitáhla tátu zpátky ke hře. Trénoval její tým, podporoval spoluhráčky. Třináctiletá Gianna Maria-Onore Bryantová zemřela spolu s otcem a sedmi dalšími oběťmi, když jejich vrtulník havaroval na cestě na basketbalový zápas. Ten se měl konat v neděli v Bryantově Mamba Sports Academy v Newbury Parku. Gigi tam měla nastoupit na palubovku a pokračovat v tátových stopách, snila o kariéře v WNBA a další slávě pro příjmení Bryant.



Gigi Bryantová se narodila na prvního máje roku 2006 jako druhá z dcer Kobeho a manželky Vanessy. Už jako malá byla stálou návštěvnicí na zápasech Lakers vedle mámy a své starší sestry Natalie (17). Když Kobe skončil s kariérou, přibyly do rodiny ještě dvě holčičky – Bianka (3 roky) a Capri (7 měsíců).

Jak Gigi rostla, už jí nestačilo být pouhou divačkou. Stala se rovněž basketbalistkou a táta pomáhal trénovat její tým. Při nedávném interview v televizní show Jimmyho Kimmela Kobe prozradil, že Gigi se chtěla jistojistě jednou prosadit až do WNBA.

„Nejlepší jsou chvíle, když spolu vyrazíme na zápas a fanoušci za mnou začnou chodit a říkat: Měli byste mít s Vanessou ještě kluka, někdo musí pokračovat v rodinné tradici. A Gigi na mě jen mrkla a řekla: Chápu, na tohle ale nepotřebujeme kluka. Já se o to postarám,“ pronesl Bryant, jenž prozradil, že co skončil kariéru, přestal basketbal sledovat. Ale Gigina láska ke hře ho přivedla zpět. Měla své oblíbené hráče – Trae Younga, Luku Dončiče, Jamese Hardena, Russella Westbrooka a LeBrona Jamese.

Když se s tátou loni vydala na zápas do Atlanty, aby viděla Younga na vlastní oči, jeden z nejlepších mladých hráčů ligy se těšil na setkání stejně. Ne na Kobeho, ale na Gigi, jejíž kariéru taktéž sledoval. Nebyl sám, další legenda NBA Reggie Miller se snažil Kobeho přesvědčit, aby dceru až vyroste, poslal na losangeleskou univerzitu UCLA, jeho alma mater. Ona však přála UConn Huskies, kde chtěla jednou studovat a hrát.

Její sen skončil krutě brzy.

Kdo vlastně byl Kobe Bryant? Superhvězda, objevitel, mentor – a hlavně otec
Video se připravuje ...

Kobe Bryant zahynul při nehodě soukromého vrtulníku společně se svou 13letou dcerou Gigi
Kobe Bryant zahynul při nehodě soukromého vrtulníku  společně se svou 13letou dcerou Gigi

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud