8. ledna 2021 • 08:15

Dončič slavil výhru nad Jokičem, oba dali 38 bodů. Blýsknul se i Lillard

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Dallasu v napínavém utkání porazili Denver 124:117 po prodloužení. Výrazně se o to přičinil Luka Dončič - slovinská hvězda nasbírala 38 bodů, 13 asistencí a devět doskoků. V dalších utkáních čtvrtečního programu NBA si Portland díky triumfu 135:117 nad Minnesotou připsal čtvrtou výhru v sezoně. S 39 body, sedmi doskoky i sedmi asistencemi zazářil rozehrávač Damian Lillard.



Dallas měl po dramatickém závěru na dosah vítězství už v základní části, ale Nikola Jokič střelou z těžké pozice ze dva body tři desetiny sekundy před koncem vyrovnal na 109:109 a poslal utkání do prodloužení. V nastavení však rozhodl Dončič, když 33 sekund před koncem zajistil Dallasu pětibodové vedení.

Hosté poté náskok ještě navýšili a zvítězili 124:117. Denver prohrál popáté z osmi utkání a nic na tom nezměnil ani Jokič, jenž po dalším skvělém výkonu nastřádal celkem 38 bodů, 11 doskoků a čtyři asistence.

Dařilo se také Lillardovi, který za posledních pět sezon nastřílel nejméně 30 bodů už ve 114 zápasech, což je druhý nejlepší výkon po Jamesi Hardenovi z Houstonu. K 39 bodům při výhře Portlandu nad Minnesotou potřeboval elitní střelec necelých 29 minut, přičemž trefil 13 z 21 pokusů z pole včetně sedmi trojek z 12.

Lillardovi sekundoval s 20 body C. J. McCollum, 17 bodů přidal Jusuf Nurkič. Blazers, kteří stříleli s úspěšností 54 procent, vedli už v poločase o 19 nodů, do poslední části pak šli s pohodlným náskokem 32 bodů. Wolves nestačilo 26 bodů D’Angela Russella, ani stejný počet jedničky draftu Anthonyho Edwardse.

Lakers neuspěli, Brooklyn vyhrál i bez hvězd

Lakers po čtyřech výhrách na hřištích soupeřů podlehli Spurs doma ve Staples Center 109:118. V dresu Texasanů se činil veterán LaMarcus Aldridge, jenž si v úvodu ročníku léčil bolavé koleno. Nasbíral 28 bodů, doskočil také pět míčů a odehrál přes 31 minut, nejvíc v sezoně.

Dalších 19 bodů a osm asistencí nasbíral DeMar DeRozan. Domácí, kteří v utkání ani jednou nevedli a oproti téměř padesátiprocentní úspěšnosti soupeře trefili jen 33 procent trojek, spoléhali kromě LeBrona Jamese s 27 body, 12 asistencemi a šesti doskočenými míči i na Anthonyho Davise s 23 body a 10 doskoky.

Brooklyn, oslabený o dvojici Kevin Durant - Kyrie Irving, která odpočívala kvůli opatřením spojeným s nákazou covid-19, respektive osobním důvodům, si vyšlápl na Philadelphii a uspěl 122:109. Táhl jej především náhradník Joe Harris, jenž nastřílel 28 bodů včetně šesti trojek a přidal šest doskoků.

Harris letos střílí z perimetru s úspěšností téměř 54 procent, což je nejvíc ze všech hráčů, kteří vyslali alespoň 50 střel. „Když hrajeme spolu a bojujeme, máme šanci každý zápas. A ani nemusíme řešit, kdo je k dispozici,“ těšilo kouče Nets Steva Nashe.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud