22. ledna 2021 • 07:58

James v souboji nejužitečnějších hráčů zářil, zapsal 34 bodů

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Los Angeles Lakers zahájili sedmizápasovou sérii na palubovkách soupeřů vítězstvím 113:106 v Milwaukee. K desátému triumfu z posledních 12 duelů je dovedl LeBron James, jenž zaznamenal 34 bodů, šest doskoků a osm přihrávek. Po utkání odmítl, že by měl proti Bucks zvýšenou motivaci, protože se v hlasování o cenu pro nejužitečnějšího hráče minulé sezony umístil na druhé příčce za hvězdou domácích Giannisem Antetokounmpem.



Kalifornský celek si k výhře pomohl úspěšností trojek 51 procent. James jich z desíti proměnil šest, Kentavious Caldwell-Pope, jenž nasbíral 23 bodů, pak ze stejného počtu pokusů trefil ještě o jednu více. Hostům tak nevadilo, že ztráceli v bodech z vymezeného území (32:58) i protiútoku (9:24).

James po utkání odmítl, že by měl proti Bucks zvýšenou motivaci, protože se v hlasování o cenu pro nejužitečnějšího hráče minulé sezony umístil na druhé příčce za hvězdou domácích Giannisem Antetokounmpem. „Nikdy to nebylo o individuálních cenách. Jediné, na čem záleží, je úspěch týmu. Chci hrát dobře a chci nám pomoci vyhrát proti každému soupeři,“ prohlásil.

Antetokounmpo byl s 25 body nejlepším střelcem domácích, ovšem ztratil také devět míčů. „Musíme na sobě pořád pracovat a hrát lepší basketbal po delší časové úseky. Proměňovat střely, lépe bránit i doskakovat, zkrátka zlepšit se,“ řekl novinářům Antetokounmpo.

Golden State doma padlo 104:119 s New Yorkem. Nestačilo mu ani 30 bodů Stephena Curryho, ani 17 bodů a devět doskočených míčů Andrewa Wigginse. Warriors srazilo na kolena jen devět úspěšných trojek z 38 pokusů a také vyloučení Draymonda Greena ve druhé čtvrtině po druhé technické chybě.

Knicks, kteří mají bilanci osm výher, osm porážek a z devíti duelů venku uspěli pětkrát, dovedl za cenným triumfem novým kariérním maximem 28 bodů R. J. Barrett. Do dvouciferných čísel se u hostů, kteří v první části nastříleli 40 bodů, se dostala celá základní pětka.

Utah si doma došel pro povinné vítězství nad New Orleans, které zdolal 129:118. Jazz spoléhali na Donovana Mitchella s 36 body včetně šesti trojek, sedmi doskoky a pěti asistencemi. Dalších 20 bodů přidal Mike Conley, 12 bodů a 11 doskoků nastřádal Rudy Gobert.

Pelicans si připsali devátou porážku ze 14 střetnutí a nic na tom nezměnil ani dvanáctibodový náskok po první čtvrtině či solidní výkon Ziona Williamsona. Loňská jednička draftu zaznamenala 27 bodů. Brandon Ingram nastřádal 23 bodů, rozehrávač Lonzo Ball zůstal na 14.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud