5. června 2023 • 07:30

Miami ve finále vyslalo varování, nestačil ani famózní Jokič. Kouč se zlobil

Autor: Miroslav Mazal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odmítli ve finálové sérii NBA prohrávat 0:2 na zápasy. Basketbalisté Miami po úvodním nezdaru zabrali, dobyli žhavou palubovku Denveru a po výhře 111:108 srovnali krok. Celek Heat skvěle vedl Jimmy Butler (21 bodů, 4 doskoky, 9 asistencí), výrazně pomohli i Bam Adebayo a nejlepší střelec hostů Gabe Vincent (23 bodů). Domácím tentokrát nestačilo ani 41 bodů Nikoly Jokiče a prohráli na své půdě poprvé během celého play off.



Po úvodní suverénní jízdě týmu Nuggets (104:93), který vstupoval do posledního hracího období s 20bodovým náskokem, se s úspěchem hostů z Floridy příliš nepočítalo.

Hráči Heat však ukázali, že v letošním play off pro ně není žádná překážka příliš vysoká. Podcenit, byť jen na okamžik, tým Jimmyho Butlera se zkrátka nevyplácí…

Už v úvodní čtvrtině si po skvělém začátku 7:0 vypracovali jedenáctibodový náskok a Denver musel díky úsilí nejlepšího střelce zápasu Nikoly Jokiče otáčet. Miami dokázalo zastavit domácí lavinu ve druhé čtvrtině, kdy rázem prohrávalo o patnáct bodů (35:50). Na startu čtvrté části již hráči Nuggets disponovali jen těsným náskokem.

Denver v sezoně neztrácel utkání, ve kterých by se dostal do dvouciferného vedení, jenže… „Tohle je finále,“ poznamenal Bam Adebayo. Jeho týmu pomohlo i 17 úspěšných trojek.

Ve čtvrté čtvrtině se Miami dostalo do vedení až o 12 bodů a Denver už další obrat nezvládl. Jokič v poslední minutě snížil na rozdíl tří bodů, Miami již neskórovalo, jenže Jamal Murray z těžké pozice zápas do prodloužení poslat nedokázal.

Obrovitý Srb Jokič (41 bodů, 11 doskoků, 4 asistence) tentokrát neměl takovou podporu spoluhráčů. Murray zůstal na 18 bodech a nad desetibodovou hranici se už dostali jen Aaron Gordon a Bruce Brown.

„V poslední čtvrtině jsme nehráli dobře a způsobem, kterým bychom měli. Dostali jsme 36 bodů a to je hodně. Nechtěli jsme doma prohrát, ale stalo se,“ krčil rameny kouč Denveru Mike Malone.

„Musíme se pobavit o nasazení. To, že jsme ve finále NBA a já musím vznést takové téma, je pro mě alarmující. Nehráli jsme dobře, je nutné si uvědomit, že tohle není příprava ani základní část," zlobil se Malone.

„Je klíčové, abychom byli více disciplinovaní. Pokud nebudeme disciplinovaní, bude to krátká série. Měli spoustu otevřených střel, trestají každou naši chybu,“ varoval Jokič.

Úvodní finále na palubovce v Miami bude na programu ve čtvrtek (02.30 SELČ).

Finále play off NBA - 2. zápas:

Denver - Miami 108:111 (23:26, 57:51, 83:75)
Nejvíce bodů:
Jokič 41, Murray 18, Gordon 12 - Vincent 23, Adebayo a Butler oba 21.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud