20. května 2011 • 09:16

Oklahoma vyrovnala v NBA sérii s Dallasem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Oklahomy dokázali zvítězit ve druhém finále Západní konference NBA na palubovce Dallasu 106:100 a vyrovnali sérii na 1:1. Dallas podlehl po sedmi výhrách za sebou.



Sedm minut před koncem Mavericks prohrávali pouze o bod, avšak hosté následující čtyři minuty vyhráli 11:2 a svůj náskok už si do konce pohlídali.

Oklahomu táhl tradičně Kevin Durant s 24 body, ale velkou zásluhu na vítězství měla hlavně lavička náhradníků v čele s Jamesem Hardenem, který zaznamenal 23 bodů a minul pouze tři střely z pole. "Na Jamese hodně spoléháme. Umí velké věci, není to jen sporadický střelec. Je to dravec, který je schopen i tvořit hru, což si myslím, že dnes ukázal," chválil svého svěřence trenér Oklahomy Scott Brooks.

Právě Brooks udělal v poslední čtvrtině velmi zajímavé rozhodnutí, když skoro celých dvanáct minut nechal ze základní sestavy na hřišti pouze Duranta. Rozehrávač Russell Westbrook za tři čtvrtiny zaznamenal 18 bodů, ale v poslední části už si nezahrál, protože náhradníkům Thunder se nebývale dařilo. Což byl rozdíl oproti prvnímu utkání, kde vyhrál souboj laviček Dallas 53:22. Tentokrát naopak zvítězili hosté 50:29.

"Nepamatuji se, kdy jsme naposledy prohráli souboj laviček. Jednou to však přijít muselo a přišlo to dnes, za což Thunder zaslouží uznání. Byli agresivnější a trefovali víc důležitých střel," uznal domácí rozehrávač J.J. Barea.

Nejlepším střelcem utkání byl Dirk Nowitzki s 29 body, ani jeho 16 bodů v poslední části však prohru Dallasu neodvrátilo. Po stoprocentní střelbě šestek (24/24) v prvním utkání ve čtvrtek německá hvězda minula jeden trestný hod z deseti. Dallas poprvé v sezoně prohrál, pokud Nowitzki střílel 10 a více trestných hodů. Mavericks v takových případech předtím sedmnáctkrát zvítězili.

Série se přesouvá do Oklahomy, kde se třetí utkání hraje v sobotu a čtvrtý zápas v pondělí.

3. kolo play off NBA:
Finále Západní konference - 2. zápas:
Dallas - Oklahoma City 100:106 (stav série 1:1).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud