3. ledna 2012 • 09:49

Veselý seděl v NBA poprvé alespoň na lavičce. Washington prohrál

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zase o krok blíž vysněnému startu v NBA se dostal český basketbalista Jan Veselý. Washington, k němuž nastoupil jako šestka letošního draftu, ho poprvé v sezoně posadil alespoň na lavičku náhradníků. Vzhledem k doznívajícímu zranění kyčle ale Veselý do hry ani v pátém utkání sezony v Bostonu nezasáhl. Washington prohrál 92:100 a v NBA zůstává jediným mužstvem bez vítězství v tabulce.



Jan Veselý se premiéře v NBA zase o trochu přiblížil. Jan Veselý se premiéře v NBA zase o trochu přiblížil.Foto Barbora Reichová (Sport)
„Podle mých informací by měl do zápasu naskočit zhruba do týdne,“ sdělil hráčův otec Jan Veselý starší. To by znamenalo, že by se Veselý měl s týmem v roli náhradníka rozehřívat ještě v dalším venkovním utkání ze středy na čtvrtek v Orlandu. V pátek hrají Wizards doma s New York Knicks, v neděli s Minnesotou a v úterý s Torontem.

Bolesti v kyčli, které ho vyřadily už na více než dva týdny ze hry, způsobil podle vyšetření ve Washingtonu drobný výrůstek na kloubu. Po přeléčení by mělo být všechno v pořádku. Vyšetření také vyloučila zranění z únavy nebo přetížení.

„Honza už je určitě natěšený na zápas. Po prvním přípraváku, když se rozkoukával, hrál dobře a něco dal, se těšil na další. Věřím, že se dočká brzo,“ zůstává optimistický jeho otec. Podle zpráv z Washingtonu tráví český reprezentant v hale i ve stavu zraněných zhruba pět hodin denně, podstupuje rehabilitace, běhá na pásu ve speciálně upravném prostředí, kde nezatěžuje pohybový aparát, a má svého trenéra na střelbu. Ten mu pomáhá zafixovat návyky při zakončení.

Jak přesně zapadá do obrazu turbulentní sezony Washingtonu, byl to v Bostonu zase zápas, v němž se tým prosadil do zpráv neobyvklým excesem. Tentokrát na sebe upozornil trenér Flip Saunders, když po necelých dvou minutách hry protestoval proti neodpískanému zákroku na svého hráče tak vehementně, že dostal dvě technické chyby a byl vyloučen.

Jeho pobíhání po ploše a šermování rukama ukončili až pomocníci pořadatelů v oblecích. Saunderse uklidnili a odvedli do zákulisí haly. Zápas za něho koučoval asistent.

„Pod týmem to zapálilo oheň,“ ocenil koučovu aktivitu Rashard Lewis, terč domnělého faulu. „Soupeř do mně jasně narazil, jednoznačný faul. Saunders se postavil za své hráče. I když byl v šatně, my jsme stáli za ním,“ dodal Lewis.

Přesto má Washington další porážku a kopíruje svůj start z roku 2008, kdy taky nezvládl prvních pět duelů v řadě.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud