13. února 2012 • 12:46

VIDEO: Veselý zářil, zní ze zámoří chvála na hvězdné bloky i smeče

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

To nejlepší přišlo v jednadvacátém zápase v NBA. Poprvé v životě zaznamenal český basketbalista Jan Veselý v zámořské soutěži dvouciferný počet bodů a k deseti bodům si připsal i osm doskoků a tři bloky. „Byl to jeho nejlepší zápas tady,“ chválil ho kouč Randy Wittman. Washington Wizards vyhrál díky příspěvku českého mladíka v Detroitu 98:77.



Moc mu nechybělo a měl svůj první double double v NBA. Vlastně ho od něj dělily jen dva doskoky. Co se týče statistik, zažil Jan Veselý svůj nejlepší zápas od příchodu do NBA a deseti body pomohl k teprve druhému venkovnímu vítězství Washingtonu Wizards v sezoně.

„Jan dnes odehrál asi nejlepší zápas v kariéře. Tedy, co se týká jeho působení v NBA,“ usmíval se kouč Randy Wittman. „V první půli to měl těžké, udělal asi tři ztráty, ale pak se rozehrál k výbornému výkonu,“ pochvaloval si trenér Washingtonu.

Výsledek? Deset bodů, osm doskoků, tři bloky či dva zisky. Úspěšnost střelby mu v utkání vystoupala na osmdesát procent a vedle toho proměnil i dva trestné hody. Ukázal, co mu sedí. Pečlivá defenziva, rychlé protiútoky a smeče.

Skvělý blok Jana Veselého proti Gregu Monroeovi:

Jeho parádní blok proti Gregu Monroeovi byl dokonce vyhodnocen jako šestý nejlepší moment nedělních zápasů. „Monroe zahrál skvěle, ale Veselý dokázal vynikající defenzivní schopnosti,“ chválili ho komentátoři, přičemž jiní zase dodali. „Skvělé načasování. To je důvod, proč byl Veselý šestkou na draftu.“

Třetí Čech v NBA navíc zářil jako střelec. Jako třetí nejproduktivnější hráč v týmu se prosadil i po parádním sólu v závěru zápasu, a tak jako další obr v sestavě Javale McGee, profitoval po celý zápas z perfektních přihrávek rozehrávače Johna Walla.

Smeč Jana Veselého proti Detroitu:

„Pochopil jsem, že nemusíte celý večer jen bezchybně střílet, ale je především důležité ovlivňovat hru. Buď jste ti, kdo vaří v útoku, nebo bráníte pod košem. Obojí týmu pomáhá. Já se dnes snažil ovlivňovat hru nahrávkami a povedlo se,“ usmíval se Wall, který si připsal patnáct asistencí.

A že by se v tomto stylu hry mohlo pokračovat, potvrdil i kouč Wittman. „Jsem spokojený. Ta souhra všech hráčů na palubovce byla perfektní,“ dodal na závěr zkušený trenér.

Jan Veselý byl u další prohry Washingtonu.
Jan Veselý byl u další prohry Washingtonu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud