16. července 2012 • 14:00

Češi jsou vidět v letní NBA, Jelínek byl druhým nejlepším střelcem Dallasu

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | V letní lize NBA jsou čeští hráči vidět nejen svým nebývalým počtem, ale i výkony na hřišti v Las Vegas. Jan Veselý a Tomáš Satoranský se prosazují v dresu Washingtonu, David Jelínek byl při svém debutu druhým nejlepším střelcem Dallasu.



Tomáš Satoranský šel do přípravného kempu Washingtonu s předsevzetím, že nebude předvádět nic, co by nebylo vlastní. Že se spolehne na svoji tradiční hru. A krátce poté, co ze sebe setřásl prvotní nervozitu, svoje slova převedl v praxi na palubovce.

Komentátoři si všímali zejména jeho sobotního výkonu proti Houstonu, kdy 32. hráč letošního draftu ukázal několik sebevědomých akcí. Washington ze tří zápasů vyhrál právě jen ten proti Houstonu a bývalý rozehrávač USK Praha mu k tomu za dvaadvacet minut pomohl 11 body.

„Zvykám si na systém i na spoluhráče. Odehráli jsme tři zápasy ve třech dnech, což je porce, jaké v Evropě nemáme, takže nám odpočinek přijde vhod,“ říkal Satoranský reportérům.

„Všechno jsou zde velmi dobře individuálně vybavení hráči, kteří si umí připravit vlastní střelu a jsou dobří jeden na jednoho. Hra je hodně rychlá, běhá se nahoru dolů. Po prvním zápase jsem si řekl, že musím hrát víc agresivně, nestarat se tolik o držení míče, nacházet volné spoluhráče, zkrátka hrát tak, jak umím,“ ohodnotil svůj výkon.

VIDEO: Satoranský a jeho akce.


V neděli na jeho počin navázal další z Čechů David Jelínek, který svých 11 bodů za Dallas proti Denveru stihl nasázet dokonce za pouhých dvanáct minut. Proměnil tři střely z pole, z toho byly dvě trojky. Brněnský odchovanec tak upozornil, že i když neprošel draftem, je potřeba s ním počítat.

Jako zkušený mazák si počíná Jan Veselý, který má jako jediný z aktuální české trojice v NBA zkušenosti i ze základní části. Třikrát nastoupil za Washington v základní sestavě, sbírá doskoky a projevuje se jeho zlepšení ve střelbě z pole, kde se pohybuje na hranici 57 procent.

Pozornosti ale neušlo taky několik jeho nepovedených smečí.

„Nikdy jsem neviděl Veselého špatně zakončit tři nebo čtyři dunky. Ale jak jsem mu řekl, míjej je v létě, ne v zimě,“ řekl asistent trenéra Sam Cassell.

On i hlavní kouč Randy Wittman ovšem nezapomněli pochválit Veselého progres ve střelbě z delší vzdálenosti, s níž se potýkal větší část minulé sezony.

„Pracuju na tom tvrdě a cítím se teď velmi dobře,“ komentoval to Veselý.

VIDEO: Veselý a jeho akce.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud