14. srpna 2007 • 00:00

České basketbalistky porazily Švédsko

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

České basketbalistky porazily i ve druhém ze tří přípravných utkání v Brně reprezentaci Švédska 70:52. Základ jednoznačnému vítězství dal domácí tým hned v první čtvrtině, kterou vyhrál 23:10.



České basketbalistky porazily i ve druhém ze tří přípravných utkání v Brně reprezentaci Švédska 70:52. Základ jednoznačnému vítězství dal domácí tým hned v první čtvrtině, kterou vyhrál 23:10. V českém celku už nastoupily i juniorky Kateřina Elhotová, Romana Hejdová, Kamila Štěpánová a také uzdravená Romana Stehlíková. Kvalitu zápasu poznamenaly dva čtvrthodinové výpadky proudu v hale v Králově Poli. Po nich oba týmy vypadly z tempa a hra postrádala plynulost. České basketbalistky zápolily s výjimkou Veselé, Šujanové a pivotky Kulichové s přesností v koncovce a příliš se neprosazovaly ani v podkošových soubojích. Bojovné Švédky ve druhém poločase srovnaly krok, ovšem zlepšená hra jim stačila pouze na zastavení dalšího nárůstu v rozdílu skóre. "V pondělí jsme sehráli lepší zápas. Ale dvě zhasnutí světla a čtvrthodinové přestávky utkání nepomohly. Pozitivní je, že se dostaly do hry i mladé hráčky z juniorské devatenáctky," řekl po utkání asistent trenéra českých basketbalistek Lubor Blažek. Závěrečné třetí vzájemné utkání sehrají české basketbalistky se Švédskem ve středu od 18 hodin v hale Rosnička v Brně.


Basketbalisté porazili i Lotyšsko a skončili druzí Čeští basketbalisté v závěrečném utkání přípravného turnaje v Itálii porazili Lotyšsko, které se také představí v září na mistrovství Evropy ve Španělsku. Po výhře 85:76 obsadili druhé místo za domácí Itálií. O české vítězství se dnes hlavní měrou zasloužil Jiří Welsch, hráč španělské Málagy se blýskl 28 body. Češi tak turnaj zakončili turnaj s bilancí jedné prohry s domácí Itálií a dvěma výhrami nad dalšími účastníky ME Polskem a Lotyšskem. O vítězství nad Lotyšskem svěřenci kouče Zdeňka Hummela definitivně rozhodli až ve druhém poločase.
Výsledek muži: Lotyšsko - ČR 76:85 (22:25, 41:44, 61:67) Nejvíce bodů ČR: Welsch 28, Benda 18, Sokolovský 10.
Výsledek ženy: Česko - Švédsko 70:52 (23:10, 44:27, 60:41)
Nejvíce bodů: Veselá a Kulichová po 12, Šujanová 11, Machová 8, Stehlíková 7 - Kadija Anderssonová a Katarina Anderssonová po 10, Eldebrinková 8.

Témata: 
Články odjinud


Články odjinud