28. května 2018 • 07:17

LeBron to dokázal! Cleveland vyhrál 7. zápas, počtvrté za sebou je ve finále NBA

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

LeBron James dovedl počtvrté za sebou Cleveland do finále NBA. Basketbalisté Cavaliers vyhráli s přispěním 35 bodů svého lídra rozhodující sedmý zápas v Bostonu 87:79 a ukončili domácí neporazitelnost Celtics v letošním play off. James si zahraje finále celkově už podeváté a osmým rokem v řadě.



O druhém finalistovi mezi Houstonem a obhájcem titulu Golden State se rozhodne dnes v Houstonu, neboť i poslední série Západní konference je po šesti zápasech vyrovnaná. Pokud by klíčový čtvrtý bod získal tým Golden State, série o mistra NBA bude mít stejné složení už čtvrtou sezonu za sebou.

Třiatřicetiletý James odehrál v neděli v Bostonu celý zápas a k 35 bodům přidal 15 doskoků a devět asistencí. Celtics poprvé v historii ztratili sérii, v níž vedli 2:0 na zápasy.

"Byla to neuvěřitelná série. Nedali nám jediný míč nebo koš zadarmo. První dvě venkovní utkání jsme jasně prohráli, ale doma jsme se dokázali vrátit a teď můžeme slavit," radoval se James v útrobách haly TD Garden. Finále zámořské ligy bylo bez něj naposledy v roce 2010 a to zásluhou právě Bostonu. Letos stejný klub jednoho z nejlepších hráčů všech dob nezastavil.

Sedmý duel byl nejvyrovnanější z celé série. A to Cavaliers nastoupili bez druhé hlavní opory Kevina Lovea, tentokrát ho ale zastoupili ostatní členové základní pětky.

 

Finále Východní konference play off NBA - 7. zápas:

Boston - Cleveland 79:87, konečný stav série 3:4.

LeBron James v objetí s Terry Rozierem.
LeBron James v objetí s Terry Rozierem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud