19. listopadu 2018 • 08:08

Satoranský vedl vzpouru náhradníků a zaválel. LeBron dal 51 bodů

Autor: ČTK, nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rezervní sestava basketbalistů Washington Wizards předvedla v zápase s Portlandem hrdinný boj o nečekaný comeback. Tomáš Satoranský v závěru neslezl z palubovky a ve svých osmnácti minutách pomohl deseti body, dvěma doskoky a sedmi asistencemi. Náhradníci ztracený zápas ale nakonec nezvrátili a Wizards prohráli 109:119.



„Viděli jste, co se stalo? Střídající hráči hráli s chutí, zápalem. Takhle to má vypadat. Zaslouží si hrát víc a taky budou,“ slíbil Scott Brooks, trenér Washingtonu.

Satoranský strávil čtvrtou čtvrtinu na hřišti spolu s Austinem Riversem, Troyem Brownem Jr., Kellym Oubrem Jr. a Thomasem Bryantem. Jednotka z lavičky dala dohromady 39 bodů, trefila pět trojek a blýskla se 65,2 procenty úspěšnosti střelby.

Washington v závěru prvního poločasu prohrával už o 29 bodů. Poté, co ve třetí čtvrtině nastoupili náhradníci, Wizards začali náskok soupeře mohutně stahovat. 51 sekund před koncem Washington stáhl na rozdíl osmi bodů, pak ale úspěšnými šestkami rozhodl portlandský Lilard.

Satoranský proměnil čtyři z pěti střeleckých pokusů z pole, za tři body byl při jednom pokusu stoprocentní. Zatímco celá základní sestava Wizards měla ve statistice +/- účasti na palubovce minus 15 a nižší čísla, Satoranský se dostal na vůbec nejvyšší statistiku z týmu (22). Týmové statistice vládl také v počtu sedmi asistencí.

„Musíme hrát daleko lépe. Hlavně s větším nadšením a musíme ze sebe vydat ještě víc energie. Je to trapné,“ zlobil se šéf washingtonské lavičky Scott Brooks.

Kapitán a hlavní hvězda Washingtonu John Wall se dostal na 24 bodů, 13 jich měl Otto Porter a 12 Bradley Beal. V dresu vítězů sekundoval hráčům z perimetru bosenský pivot Jusuf Nurkič, autor 13 bodů, 14 doskoků a osmi asistencí, což je jeho nový osobní rekord.

„Bylo skvělé vidět ty kluky, jak se jim daří. Co po mě chcete, abych řekl, že mi to vadilo?“ rozčílil se po zápase na novináře John Wall, když dostal dotaz na výkon hráčů z lavičky. „Bylo dobré vidět, jak jsou ti kluci soutěživí. Hráli s velkým úsilím a udělali tenhle zápas.“

Hvězdný LeBron James se blýskl 51 body a dovedl Los Angeles Lakers k vítězství 113:97 nad svým bývalým týmem Miami. Třiatřicetiletý James nastřílel 19 bodů už v první čtvrtině a překonal padesátibodovou hranici podvanácté v kariéře. Slavil díky tomu první výhru nad Miami od roku 2014, kdy Heat opustil. James hrál na Floridě čtyři sezony, během nichž získal dva mistrovské tituly.

Marc Gasol řídil triumf Memphisu nad Minnesotou 100:87, když se postaral o 26 bodů a 13 doskoků. Vítězové posledních dvou ročníku Golden State Warriors prohráli potřetí za sebou a popáté ze sedmi utkání. Tentokrát podlehli 92:104 na palubovce San Antonia.

Výsledky:

Miami - LA Lakers 97:113, Minnesota - Memphis 87:100, Orlando - New York 131:117, San Antonio - Golden State 104:92, Washington - Portland 109:119 (za domácí Satoranský 10 bodů, 2 doskoky a 7 asistencí).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud