28. prosince 2018 • 07:27

Vousáč Harden vystřílel výhru Houstonu. Vedení NBA trestalo, Ross zaplatí balík

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalista James Harden prožil v NBA další povedený střelecký večer a dovedl Houston k výhře 127:113 nad Bostonem. Nejužitečnější hráč minulé sezony poosmé za sebou překonal třicetibodovou hranici a hlavně díky jeho 45 bodům a šesti asistencím zaznamenali Rockets třetí výhru v řadě a osmou z posledních devíti utkání.



Švýcarský pivot Clint Capela přispěl Rockets 24 body a 18 doskoky, Eric Gordon 20 body. Po 10 bodech zaznamenali Gerald Green a Austin Rivers. Devětadvacetiletý olympijský vítěz a mistr světa Harden stihl s drobným zraněním lýtka 17 bodů už v první čtvrtině a nakonec se dostal až na 45.

"Jasně, patřím do okruhu hráčů, kteří mohou být letos MVP," naznačil Harden, že v této sezoně chce dokázat, že v minulém ročníku jeho vítězství v anketě nebylo náhodné. "Dost lidí mě kritizovalo, ale mě nic nezastaví," dodal.

Ve čtvrtečním utkání Harden trefil 11 z 26 střel z pole, zpoza trojky si vyrovnal osobní rekord, když proměnil polovinu z 18 pokusů. Hvězdný rozehrávač s typickým plnovousem se navíc nemýlil čtrnáctkrát z čáry trestného hodu, přičemž všech 17 šestek měl k dispozici až ve druhé půli. I díky tomu pošesté za sebou po konci utkání svítilo u jeho jména minimálně 35 nastřílených bodů, což se naposledy v NBA povedlo v roce 2013 jeho nedávnému spoluhráči Carmelu Anthonymu, kterého po nevydařeném vstupu do soutěže klub propustil.

Druhá příčka tabulky Východní konference patří nadále Milwaukee, které si poradilo s New Yorkem 112:96 a vyhrálo počtvrté za sebou. Řecký křídelník Bucks Janis Adetokunbo se na tom podílel 31 body, 14 doskoky, osmi asistencemi a čtyřmi bloky. Čtvrtá Philadelphia ovládla duel v Utahu s Jazz 114:97 hlavně zásluhou Joela Embiida (23 bodů, 15 doskoků, šest asistencí) s Benem Simmonsem (14 bodů, stejný počet doskoků a 12 asistencí).

Los Angeles Lakers prohráli bez zraněného LeBrona Jamese v hale Sacramenta Kings 116:117. Tříbodovou střelou takřka s klaksonem o tom rozhodl střídající Bogdan Bogdanovič, autor 23 bodů. De'Aaron Fox se blýskl 15 body, devíti doskoky a 12 asistencemi. Lakers táhl Kyle Kuzma s 33 body a devíti doskoky spolu s Lonzo Ballem, autorem 20 bodů, devíti doskoků a 12 asistencí.

Druhou domácí porážku po úterní prohře právě s Lakers utrpěli šampioni Golden State, které porazil 110:109 po prodloužení Portland. Vítěznou trojku trefil 6,3 sekundy před koncem nastavení Damian Lillard, autor 21 bodů. Nepříznivý stav se pokusil zvrátit střelou s klaksonem domácí Kevin Durant, ale míč skončil na obroučce. Durant si za 26 bodů, 11 asistencí a 10 doskoků připsal druhé triple double v sezoně.

Ross zaplatí tučnou pokutu

Basketbalista Orlanda Terrence Ross dostal od vedení NBA pokutu 25.000 dolarů (565.000 korun) za zahození míče do hlediště. Sedmadvacetiletý rozehrávač či křídelní hráč se provinil na konci středečního domácího utkání s Phoenixem, které Magic prohráli s jasně nejslabším týmem Západní konference 120:122 v prodloužení.

Do Rossových rukou se odrazil míč po neúspěšném pokusu spoluhráče Evana Fourniera o vítěznou trojku se závěrečným klaksonem. Frustrovaný Ross s balonem nejprve bouchl o zem a pak jej jednoruč mrštil na druhou stranu hřiště, kde skončil mezi diváky.

Orlandu se aktuálně nedaří, porážka od Suns byla čtvrtá v řadě. Ross je hráčem Magic od února 2017, kdy byl vytrejdován z Toronta. V této sezoně si drží zatím životní průměr 13,4 bodu na zápas.

Basketbalista James Harden prožil v NBA další povedený střelecký večer a dovedl Houston k výhře 127:113 nad Bostonem. Nejužitečnější hráč minulé sezony poosmé za sebou překonal třicetibodovou hranici a hlavně díky jeho 45 bodům a šesti asistencím zaznamenali Rockets třetí výhru v řadě a osmou z posledních devíti utkání.

NBA:

Golden State - Portland 109:110 po prodl.

Houston - Boston 127:113

Milwaukee - New York 112:96

Sacramento - LA Lakers 117:116

Utah - Philadelphia 97:114

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud