16. ledna 2019 • 17:11

Turecko chce mezinárodní zatykač na hráče NBA. Kantera má za teroristu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Turecké úřady požadují vydání mezinárodního zatykače na basketbalistu NBA Enese Kantera, jenž je podle jejich tvrzení členem teroristické organizace. Šestadvacetiletý hráč New York Knicks je dlouhodobým kritikem tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana.



Turecké úřady požadují nejen mezinárodní zatykač Interpolu, ale podle vládního listu Sabah připravují také žádost o Kanterovo vydání ze Spojených států. Šestadvacetiletý pivot je sympatizantem duchovního Fethullaha Gülena, jehož turecká vláda viní ze zosnování pokusu o převrat v roce 2016.

Za urážku prezidenta Kanterovi v Turecku hrozí až čtyřleté vězení, sám basketbalista se ale obává i o život. Tento týden ani s Knicks neodcestoval do Londýna na čtvrteční utkání NBA proti Washingtonu, neboť se domnívá, že by mohl být kvůli svým opozičním názorům zavražděn.

"Turecká vláda nemá šanci prokázat mi jediný prohřešek. Ve Spojených státech jsem nedostal ani pokutu za špatné parkování," uvedl na twitteru Kanter, jemuž turecké úřady v roce 2017 zrušily pas.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud