17. ledna 2019 • 23:29

Drama při NBA v Londýně! Rozhodl technický koš, Satoranský měl 14 bodů

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalista Tomáš Satoranský pomohl Washingtonu 14 body k vítězství nad New Yorkem 101:100. V utkání hraném netradičně v Londýně v rámci propagace NBA patřil k nejlepším hráčům Wizards, kteří v zápase smazali manko až 19 bodů. Rozhodující body dal v poslední vteřině Thomas Bryant poté, co sudí označili blok soupeře za nedovolený a jednalo se proto o technický koš. Kromě 14 bodů si Satoranský za 30 minut připsal také pět asistencí, dva doskoky a dva zisky.



Satoranský byl na zápas na evropském území hodně natěšený a také byl prvním střelcem večera. Oproti poslednímu utkání s Torontem se mu střelecky dařilo a proměnil šest z osmi střel včetně efektní smeče po doskoku.

Wizards však nefungovala obrana a New York unikal až na 19 bodů. Pak ale zavelel Satoranský a dvěma trojkami pomohl do poločasu stáhnout ztrátu na 10 bodů. S 12 body byl v poločase nejlepším střelcem svého týmu.

Jenže Washingtonu se nedařilo náskok soupeře smazat, jelikož v dresu Knicks se prosazovali netradiční střelci Luke Kornet či Allonzo Trier. Naopak v dresu Wizards se hledal Bradley Beal.

Šest minut před koncem ale dal Beal dvě trojky po sobě a nasměroval tým k obratu. Dvě minuty před koncem pak Beal potvrdil, že v posledních čtvrtinách bývá nezastavitelný a košem s faulem získal vedení o čtyři body.

New York se ale nevzdával a byl blízko vedení, když ještě čtyři vteřiny před koncem vedl. Pak ale vyšla Wizards akce, po které se snažil skórovat Bryant a obránce ho zablokoval až ve chvíli, kdy míč už klesal, což museli rozhodčí po přezkoumání u videa uznat jako technický koš. Washington tak mohl slavit třetí výhru z posledních čtyř zápasů.

Beal byl s 26 body nejlepším střelcem utkání, za New York dal Emmanuel Mudiay 25 bodů.

VIDEO | Tomáš Satoranský zaznamenal první koš zápasu

Tomáš Satoranský byl při utkání NBA v Londýně vidět hlavně v prvním poločase, ve kterém nasázel 12 bodů
Tomáš Satoranský byl při utkání NBA v Londýně vidět hlavně v prvním poločase, ve kterém nasázel 12 bodů

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud