4. listopadu 2008 • 08:25

Detroit vyhrál v NBA i třetí zápas

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rušné pondělí, během nějž získali jednu z největších hvězd NBA Allena Iversona z Denveru, završili basketbalisté Detroitu výhrou 101:83 v Charlotte.



Tým Pistons tak zatím ještě bez nového spoluhráče zvítězil i v třetím utkání nové sezony a spolu s Torontem je nejúspěšnějším celkem Východní konference.

Přes relativně hladkou výhru hosté shodně označili zápas za velmi těžký. A to hlavně z psychického hlediska po čerstvé hráčské výměně, při níž za Iversona odešli do Denveru Chauncey Billups a Antonio McDyess. Oba byli nedílnou součástí Pistons, kteří dosud byli proslulí stabilním, i když poměrně úzkým jádrem kádru.

"Když vám vymění kapitána a hráče, který sice kapitánem nebyl, ale byl emocionálním lídrem tohoto týmu, tak je to složité," uvedl trenér Michael Curry. "Když s někým strávíte šest let, vznikne velké pouto. A najednou je to pryč... Samozřejmě nás to šokovalo. Za těchto okolností je to dobré vítězství. Každopádně bylo těžké přijít a hrát, ale zvládli jsme to," uvedl za hráče Tayshaun Prince.

Neporazitelnost udržel i Utah, který zdolal 89:73 domácí Los Angeles Clippers. Strůjcem třetího vítězství Jazz byl Paul Millsap, který ve čtvrté čtvrtině během čtyř minut nastřílel 15 bodů Utahu za sebou a z těsného vedení vypracoval pro hosty prakticky sám komfortní náskok 84:67.

Výsledky:
Charlotte - Detroit 83:101
Orlando - Chicago 96:93
LA Clippers - Utah 73:89
Memphis - Golden State 90:79
Dallas - Cleveland 81:100
Philadelphia - Sacramento 125:91

Články odjinud


Články odjinud