20. prosince 2008 • 08:35

Boston stojí jednu výhru od rekordu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Před zraky vzácného hosta Usaina Bolta prodloužili basketbalisté Bostonu svoji vítěznou sérii v zámořské NBA o 17. zápas. Nejrychlejší muž světa sledoval z hlediště nejlepší tým současnosti při výhře 126:108 nad Chicagem.



Bolt zatleskal střelecky nejvydařenějšímu utkání Bostonu v sezoně. Posléze navštívil úřadující šampiony i v šatně, jako to při předchozím domácím utkání proti Utahu udělal další hrdina pekingské olympiády plavec Michael Phelps.

Boston Celtics přepisují historii >>>

"Hovořili jsme o tom, kdo by asi vyhrál závod. Jestli Bolt, nebo (rozehrávač Rajon) Rondo," prozradil kouč Celtics Doc Rivers a jmenoval hbitého špílmachra, který se v utkání zaskvěl 15 asistencemi.

Boston? Nezastavitelná mašina >>>

"Byl by to Bolt, bezpochyby. Ale Rondo byl připravený ho vyzvat... Kdyby se při tom mělo driblovat, myslím, že by to byla bitva," dodal Rivers.Nejlepším střelcem Celtics byl s 27 body Ray Allen, který jako jediný ze základní pětky zasáhl za rozhodnutého stavu do poslední čtvrtiny.

Hon na Boston opět bez úspěchu >>>

Boston dělí už jen jedna výhra od klubového rekordu, v neděli se pokusí maximum vyrovnat proti New Yorku. Absolutně nejdelší vítěznou šňůru drží Los Angeles Lakers s 33 výhrami za sebou ze sezony 1971-72.

Velkoklub z Kalifornie dnes ale nepotvrdil pozici druhého nejúspěšnějšího týmu soutěže a připsal si čtvrtou porážku v sezoně. V Miami podlehli Kobe Bryant a spol. domácímu celku kolem nejlepšího střelce ligy Dwyanea Wadea 87:89.

Wade se na tom podílel 35 body, týmu Heat vyšla také sázka na obranu, která přinutila soupeře sehrát bodově nejslabší utkání v sezoně. "Hlavně na konci jsme fantasticky bránili," pochvaloval si kouč Erik Spoelstra po nečekaném přerušení série tří porážek.

Před Lakers se tak dostal Cleveland, který v duelu divizních lídrů jasně zvítězil na hřišti Denveru 105:88. Duel spoluhráčů ze zlatého olympijského týmu LeBrona Jamese a Carmela Anthonyho vyzněl lépe pro hvězdu hostů.

James dal 33 bodů, doskočil deset míčů a dvě asistence jej dělily od triple doublu.Hned dva páteční zápasy nerozhodlo ani první prodloužení, v Indianě se až po druhé nastavené pětiminutovce radovali z vítězství 117:109 Los Angeles Clippers, v Auburn Hills zase domácí Detroit nedokázal ukončit černou sérii ve vzájemných zápasech s Utahem (114:120).

Prohrál s ním už posedmé za sebou; ačkoliv za poslední téměř tři roky vyhráli Pistons 190 zápasů, proti Utahu ani jeden.Tentokrát Detroitu nepomohlo dokonce ani to, že měl ve svém středu dva třicetibodové hráče Allena Iversona (38) a Richarda Hamiltona (30).

Nejlepším střelcem Jazz byl Deron Williams s 29 body, Mehmet Okur se proti svému bývalému týmu blýskl 26 body a 12 doskoky. "Prostě proti nim hrajeme dobře.

Nevím proč, ale baví mě to," řekl Okur, který z Detroitu odešel po zisku titulu v roce 2004 a od té doby má proti bývalým spoluhráčům bilanci 8:1.Proti někdejšímu týmu se vytáhl i rozehrávač New Jersey Devin Harris, který nastřílel Dallasu 41 bodů a přidal 13 asistencí. Nets zvítězili 121:97.

Výsledky:

Indiana - LA Clippers 109:117 po 2. prodl.,
Washington - Philadelphia 103:109,
Atlanta - Golden State 115:99,
Boston - Chicago 126:108,
New Jersey - Dallas 121:97,
Denver - Cleveland 88:105,
Detroit - Utah 114:120 po 2. prodl.,
Memphis - Charlotte 83:112,
Miami - LA Lakers 89:87,
Oklahoma City - Toronto 91:83,
Houston - Sacramento 107:96,
New York - Milwaukee 81:105.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud