7. ledna 2009 • 08:30

Oba lídři NBA prohráli

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Černý den zažily oba dosud nejúspěšnější týmy NBA. Boston utrpěl sedmou porážku v sezoně na palubovce Charlotte, které o cenném skalpu obhájce titulu rozhodlo až v prodloužení. Ještě hůře dopadli hráči Los Angeles Lakers.



Ti dokonce před vlastními diváky nestačili na New Orleans a prohráli po 15 domácích výhrách za sebou 105:116.

Boston se po skvělém startu do sezony trápí, prohrál již popáté z posledních sedmi utkání a do čela Východní konference pustil Cleveland. V rozhodujících chvílích prodloužení zklamaly největší hvězdy Paul Pierce a Kevin Garnett, kteří se dopustili technických chyb a ztrát míče.

Rozjetý nováček v dresu Charlotte D.J. Augustin jim pak stihl během rozhodující pětiminutovky nastřílet 11 bodů.

Gerald Wallace ze Charlotte se prosazuje proti bostonskému Kevinu Garnettovi. Gerald Wallace ze Charlotte se prosazuje proti bostonskému Kevinu Garnettovi.Foto ČTK/AP


"Pro všechny ostatní týmy je souboj s námi jako sedmý zápas play off. Na to ještě nejsme mentálně připraveni a potřebujeme k úspěchu i štěstí," konstatoval kouč Bostonu Doc Rivers.

Ani 39 bodů Kobeho Bryanta nezachránilo Lakers od prohry s New Orleans. Domácím se navíc zranil ještě v prvním poločase skvěle hrající Lamar Odom, jenž musí s pochroumaným kolenem na vyšetření. V dresu hostujícího týmu řádilo duo David West a Chris Paul, kteří nastříleli celkem 72 bodů. Rozehrávač Paul navíc přidal 15 asistencí a byl vyhlášen hlavní hvězdou zápasu.

Teprve páté vítězství v této sezoně zaznamenala Oklahoma, která porazila 107:99 New York Knicks. Jasné vedení domácích až o 26 bodů se však v závěru smrsklo na minimum, dramatickou koncovku ale hráči Thunder zvládli.

"Ukázali jsme velký charakter. I když se přiblížili na rozdíl dvou bodů, stále jsme tvrdě dřeli v obraně a dali pár klíčových košů," pochvaloval si tradičně nejlepší střelec domácích Kevin Durant.

Výsledky:

Charlotte - Boston 114:106 po prodl., Chicago - Sacramento 99:94, Dallas - LA Clippers 107:102, LA Lakers - New Orleans 105:116, Memphis - Minnesota 87:94, Oklahoma City - New York 107:99, Orlando - Washington 89:80, Philadelphia - Houston 104:96.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud