11. května 2009 • 09:28

Boston srovnal stav série

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obhájci titulu z Bostonu vyrovnali stav semifinálové série Východní konference NBA s Orlandem na 2:2 díky vítězství 95:94, které jim zajistil košem v poslední sekundě Glen Davis.



V západní části soutěže se přenesli přes ztrátu Jaa Minga basketbalisté Houstonu a po nedělní výhře 99:87 nad favorizovanými Los Angeles Lakers i oni srovnali v sérii krok.

Boston vedl na palubovce Orlanda ještě pět minut před koncem čtvrté čtvrtiny o devět bodů, ale situaci si zkomplikoval a v poslední minutě byl blízko třetí porážce.

Domácí Magic dvakrát vedli - nejprve 49,6 sekundy před sirénou díky dvěma trestným hodům Dwighta Howarda a poté 11,3 sekundy po dalších dvou šestkách Rasharda Lewise.

Hrdinou utkání se ale pro Celtics stal Davis, jenž se dostává v klíčových okamžicích na hřiště jen díky dlouhodobému zranění hvězdného Kevina Garnetta.

"Od té doby, co jsem v Celtics, se snažím získat své místo v sestavě," uvedl třiadvacetiletý basketbalista. V rozhodujícím momentu se Davis uvolnil na levém křídle, počkal si na přihrávku Paula Pierce a proměnil svůj životní koš.
"Musíte se hodně soustředit, když se chystáte na takovou střelu. Chce to moc nepřemýšlet a prostě vystřelit," dodal autor 21 bodů. Boston bude hostit pátý duel série v úterý.

I bez čínského pivota Jaa Minga, jenž si už kvůli vlasové zlomenině nohy v této sezoně nezahraje, vyrovnal doma Houston na 2:2 sérii s Lakers. Osobní rekord 34 bodů si připsal rozehrávač Rockets Aaron Brooks, jenž připomněl, že Jaova ztráta není v této sezoně pro jeho tým zdaleka první.

"Nikdy se nenecháme odepisovat. Pokud je někdo na takovou situaci připraven, tak my. Už jsme si tím prošli," uvedl Brooks.

"Tracy McGrady je mimo, Dikembe Mutombo je mimo, Shane Battier chyběl na začátku roku. Teď je pryč Jao, ale my pořád pokračujeme. Asi už jsme na to zvyklí," řekl nejlepší střelec zápasu.

Za Lakers nastřílel 30 bodů Pau Gasol a nahradil tradičního kanonýra Kobeho Bryanta, jenž proměnil jen sedm ze 17 pokusů z pole. "Asi jsme nevstoupili do utkání se správnou energií a soustředěním," poznamenal autor 15 bodů.

2. kolo play off NBA:

Východní konference - 4. zápas:
Orlando - Boston 94:95, stav série 2:2.
Západní konference - 4. zápas:
Houston - LA Lakers 99:87, stav série 2:2.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud