12. listopadu 2010 • 09:18

Lakers poprvé v sezoně prohráli, padli v Denveru

Autor: čtk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úřadující šampioni basketbalové NBA Los Angeles Lakers utrpěli první porážku v sezoně. Po osmi vítězných zápasech nestačili ve čtvrtek na Denver, na jehož palubovce prohráli 112:118. Hostům nepomohl ani nejlepší střelecký výkon Kobeho Bryanta v tomto ročníku v podobě 34 bodů.



Bryant díky tomu překonal jako nejmladší hráč v historii soutěže hranici 26.000 bodů. Povedlo se mu to ve 32 letech a 80 dnech, čímž o 34 dní trumfl legendárního Wilta Chamberlaina. V historickém pořadí nejlepších střelců patří Bryantovi dvanácté místo.

Lakers vedli ještě na začátku poslední čtvrtiny o deset bodů 95:85, ale soupeř následně šňůrou 16 bodů skóre otočil. Střelecky se v dresu vítězů nejvíce dařilo Carmelu Anthonymu, jenž nasbíral 32 bodů a přidal 13 doskoků. Hosté pak ještě na chvilku získali mírné vedení, ale závěr zápasu patřil Denveru. Obhájcům titulu nebyla nic platná ani převaha pod košem, kterou měli zejména díky Pau Gasolovi, který doskočil 20 míčů.

Hvězdný tým Miami nestačil stejně jako v zahajovacím utkání soutěže na Boston, s kterým prohrál tentokrát doma 107:112. Hvězdou zápasu byl Ray Allen, jenž proměnil svých sedm úvodních trojkových pokusů a celkem dal 35 bodů. "Byl neuvěřitelný na obou stranách hřiště," uvedl kouč Bostonu Doc Rivers, jehož tým ani jednou v zápas neprohrával. Miami táhl LeBron James, který dal 35 bodů, ale musel strávit čtvrtou porážku v devátém zápase v sezoně.

Chigago uštědřilo debakl Golden State 120:90, když rozdílem 30 bodů vedlo nad druhým týmem Pacifické divize už před koncem prvního poločasu. Na kanonádě Bulls měli lví podíl Luol Deng a Derrick Rose, kteří dali 26 respektive 22 bodů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud