19. září 2018 • 09:13

Auta, ženy, diamanty? Boxer Joshua místo toho zkouší Ronaldovy metody

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Britský boxer Anthony Joshua se ve snaze udržet se co nejdéle na vrcholu kariéry inspiroval metodami portugalského fotbalisty Cristiana Ronalda, který v létě v třiatřiceti letech udivil výsledky vstupních testů v Juventusu Turín. „Rád bych vydržel ještě deset let,“ plánuje Joshua před sobotním titulovým bojem s Rusem Alexadrem Povětkinem ve Wembley.



Ronaldo je pověstný precizní péčí o své tělo. A podle testů na letní zdravotní prohlídce má tělo jako mladík. Má v něm jen sedm procent tuku, přičemž průměr profesionálního sportovce v jeho věku je deset procent. Naopak rovných padesát procent jeho postavy pokrývají svaly, průměr je čtyřicet šest procent.

„Cristiano si udělal test. Je mu třiatřicet, ale má tělo jednadvacetiletého. Musíte se o své tělo starat,“ říká Joshua, který po Ronaldově vzoru vyrazil do laboratoří značky Under Armour.

„Mohl bych jít do ringu a knockoutovat Povětkina za kolo, či dvě. Jenže do toho patří osmitýdenní trénink, v němž absolvuju 200 kol. Musím své tělo chránit,“ vysvětluje Joshua.

Britského boxera fascinuje, že se Ronaldo i ve věku nad třicet let drží na špičce fyzické výkonnosti a rád by šel stejnou cestou. Proto prošel podobnou zdravotní analýzou.

„Otevřelo mu to oči,“ říká jeho promotér Eddie Hearn. „Jeho výzvou je pořád se lepšit a spolupracuje na tom se spoustou lidí z různých oborů. Vědci rozebrali jeho spánek a regeneraci. S ranními výběhy je konec. Teď Joshua spí, dokud se neprobudí.“

Joshua se učí také z přístupu dalších boxerských legend. Studoval zvyky Floyda Mayweathera , Mannyho Pacquaia nebo Vasila Lomačenka.

„Díval jsem se na dokument o Pacquaiovi a zjistil jsem, že běhá a trénuje ve chvíli, kdy je jeho tělo připravené. Mayweather a Lomačenko dělají to samé,“ líčí Joshua. „Zkusil jsem to a cítím se mnohem líp. Vypadá to, že je člověk líný, ale pořád děláte stejný objem práce, akorát líp.“

Podle Hearna je Joshua posedlý snahou se stále zlepšovat.

„Žádná auta, žádné ženy, žádné diamanty. Neudělá nic, co by ovlivnilo jeho přípravu,“ tvrdí Hearn.

Anthony Joshua se svým příštím soupeřem Alexandrem Povětkinem
Anthony Joshua se svým příštím soupeřem Alexandrem Povětkinem

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud