Ondřej Němec
18. prosince 2018 • 04:25

Marpův trenér boxu: Zbytečně se podceňuje, chtěl by být jako Lomačenko

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kamarádi, kteří se chystají k boji. Otakar Petřina alias Marpo a Lukáš Jirkovský, známý jako Masta, se znají už dlouho, poslední rok se ale potkávají hlavně v rolích zápasníka a trenéra. Známý rapper se totiž rozhodl vrátit do ringu a přijal nabídku na boxerský souboj od slovenského kolegy Rytmuse. Jak probíhá návrat do života bojovníka a jaké jsou Marpovy rezervy?



Souboj se nezadržitelně blíží a Marpa už svrbí pěsti. Otakar Petřina se duelu se slovenským rapperem Rytmusem už nemůže dočkat. Znovu se totiž vrací do ringu, místa, které měl vždy jako thajboxer rád. Zároveň upozorňuje, že jeho soupeř Rytmus to nebude mít snadné.

„Člověk může trénovat jako hobbík, klidně dvoufázově, to je fuk. Ale jakmile vleze do ringu, zjistí, jestli je bojovník, nebo není,“ říká Marpo.

Marpo o řežbě s Rytmusem: Klobouk dolů před ním, že vleze do ringu
Video se připravuje ...

Na druhou stranu přiznává, že si odhodlání svého soupeře váží.

„Klobouk dolů, jestli vleze do ringu. Kdokoliv jde mezi šestnáct provazů, zaslouží si respekt. Spousta lidí o tom může jenom kecat, ale opravdu tam fakt vlézt a dostat třeba po hubě, není úplně jednoduchý,“ říká třiatřicetiletý rapper a zápasník.

Akce XFN 15, kterou bude duel Marpo vs. Rytmus vrcholit podle všeho vyprodá pražskou O2 arenu, to Marpo považuje za velikou událost a má radost, že je o bojové sporty takový zájem.

„Je fajn, že to můžeme medializovat. Vždy tu byl nejsledovanější fotbal a hokej. A je fajn, že tenhle sport se teď stává takovou trojkou v Čechách i na Slovensku,“ pochvaluje Petřina. „Já to ale nevyprodal. Je tam skvělá karta zápasníků, kteří si zaslouží pozornost. My jsme takový vsunutý zápas,“ dodává.

Otakar Marpo Petřina na tréninku před boxerským soubojem s Rytmusem
Otakar Marpo Petřina na tréninku před boxerským soubojem s Rytmusem

Se svým trenérem se zná už mnoho let, už od dob, kdy začínal v thajském boxu. Tehdy mu však Jirkovský doporučil jiné trenéry. Trenérem kamaráda se tak stal až letos.

„Ota má přirozený talent pro pohyb. Kdyby dělal jakýkoliv sport, tak v něm bude relativně dobrý,“ hodnotí Jirkovský a prozrazuje, čím ho občas Marpo štve. „Jsou okamžiky, kdy mě štve. A to, když má tendence sám sebe zbytečně podceňovat. Otův největší problém je to, že chce být ve všem nejlepší. On to chce udělat opravdu nejlíp, jako Lomačenko,“ zmiňuje trenér jméno jednoho z nejlepších boxerů současnosti.

> > Lístky na největší událost bojových sportů v O2 Areně < <

Marpo: Soupeře potřebuji nenávidět, Rytmuse sestřelím
Video se připravuje ...

Rytmus: Kvůli boxu musela jít stranou i přítelkyně
Video se připravuje ...


Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud