Tereza Janovská
29. prosince 2018 • 04:50

Marpův trenér: Výzva od Vémoly? Usmíváme se tomu, ale kdo ví...

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na svůj zápas čekal až do jedné hodiny po půlnoci, přesto podal v zaplněné O2 areně během galavečera XFN 15 parádní výkon. Český rapper Otakar Petřina alias Marpo porazil v ostře sledovaném boxerském duelu Rytmuse, neboli Patrika Vrbovského. I přes výhru dokázal svému trenérovi Lukáši Jirkovskému přidělat pár vrásek. „Kdyby mě v ringu poslouchal víc, ukončil by to dřív. Ale i tohle k boxu patří,“ smál se po zápase Jirkovský. Jak popsal zmatky ve druhém kole a co říká na výzvu od Karlose Vémoly pro Marpa?



Šestikolová válka! Tak popsal bitvu s Rytmusem český rapper Marpo. Nechybělo však mnoho a bylo po zápase už ve druhém kole. Tam byl totiž Vrbovský počítán hned třikrát a nastaly zmatky. Petřina je totiž kovaným thajboxerem, tam by znamenal podobný scénář konec zápasu, v boxu to však pravidlem nebývá. Marpo i tak začal slavit a dokonce zahodil svůj chránič na zuby, který po několika okamžicích museli jeho trenéři zase hledat, aby se mohlo pokračovat.

Až o přestávce mezi druhým a třetím kolem Marpovi vysvětlili, kde se stala chyba. „V ringu totiž hrozně nadával, že má být konec a toho konce se dožadoval. Tak jsem mu musel říct, že to v profi boxu neplatí a že se musí další kolo vydýchat,“ řekl s úsměvem na rtech vyhlášený trenér pražského X gymu.

Jirkovský, kterému se mezi bojovníky přezdívá Masta, také prozradil, že spolupráce s Marpem nebývá vždy jednoduchá. „Mohl by nás víc poslouchat, ale chápu, že je hodně emotivní. Všechny plány vždycky končí prvním úderem. Trošku jsme počítali, že může přijít nějaký malý zkrat a Ota si to pak stejně udělá po svým. V pauzách jsem mu pak musel vysvětlovat, aby dělal, co má,“ smál se. Všechny plány vždycky končí prvním úderem,“ upozornil.

Marpo: Rytmus vydržel neskutečné bomby. Výzva od Vémoly? Nesmysly nekomentuji, řekl
Video se připravuje ...

Stejně jako jeho svěřenec si i Jirkovský trochu rýpl do Rytmuse, který svého soka před zápasem kritizoval. Na otázku, jestli byla taktika využít Rytmusovy špatné obrany zadní rukou, odvětil: „On přece tvrdil, že umíme jenom krátké údery.“ Vzápětí ale slovenského rappera pochválil. „Překvapil mě, že se po těch třech počítání ještě vzchopil a byl docela i nebezpečný. Je to pravý válečník. Vůbec jsem to nečekal a za tohle získal můj respekt,“ vzkázal mu.

A jaké teď mají s Marpem plány dál? Zůstanou u boxu? „Nejsem si jistý, jestli bude chtít v tomhle pokračovat, ale má to rád. Myslím, že to splnilo svůj účel. Zápas to byl dobrej, Rytmus předvedl i docela dobrý box. Takže uvidíme, co přijde. Zaslechl jsem tam nějakou výzvu od Karlose Vémoly, čemuž se trošku usmíváme, ale kdo ví, co bude,“ naznačil.

A vidět Vémolu s Marpem třeba v zápase podle pravidel thajského boxu by rozhodně stálo za to…

Byl jsem nahulený, ale ustál jsem to, cení si Rytmus po boxu s Marpem
Video se připravuje ...

Skvělé gesto! Rytmus po bitvě rapperů zašel za Marpem do šatny
Video se připravuje ...

Rapper Marpo, vlastním jménem Otakar Petřina, v zaplněné O2 areně míří do ringu, kde se utkal se Slovákem Rytmusem
Rapper Marpo, vlastním jménem Otakar Petřina, v zaplněné O2 areně míří do ringu, kde se utkal se Slovákem Rytmusem

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud