11. dubna 2019 • 12:00

Pěstmi proti týrání a násilí. Špičkové boxerky mají svůj ryze ženský galavečer

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

V pražském divadle Švehlovka se v pátek uskuteční galevečer Girl Power Boxing Night vol. 2. Druhý ročník akce, na které se utkají samé ženské boxerky, má v plánu celkem devět zápasů a bude mít i charitativní nádech. S akcí je totiž spojená i organizace ROSA, jež pomáhá obětem domácího násilí a týraným ženám. „Galavečer bude o silných ženách v ringu a tyhle ženy musí být silné, aby to vše zvládly,“ vysvětlil promotér Daniel Táborský.



Jedinečný galavečer boxu, na kterém se představí jen ženy, láká na špičkové boxerky nejen z Česka, ale i ze Srbska a Itálie. V hlavním zápase večera se utká Petra Laštovková s mistryní Srbska Jovankou Radulovičovou. „Věřím, že jsem udělala maximum a zápas dopadne dobře. V přípravě se sice objevily nějaké problémy, ale to k boxu patří,“ prozradila v rozhovoru pro profiboxing.cz česká boxerka. Obě se střetnou v zápase do 51 kilogramů.

Sama Laštovková se na galavečer těší a líbí se jí také fakt, že v něm zápasí samé ženy. „Podobná událost, kde je k vidění tolik zápasů žen, u nás ještě nebyla a zase jen tak nebude. Pokud tedy nepočítám loňskou akci na stejném místě,“ řekla.

Před nimi se v kategorii do 48 kilogramů představí i Jana Prokešová. I ta se střetne se Srbkou, tou bude Sandra Maranová. Kromě dospělých boxerek je na programu také zápas kadetek a školní mládeže. Třetí česko-srbský souboj obstarají ve váze do 81 kilogramů další reprezentantky Vendula Kučerová a Alexej Stefanovičová.

Promotérem akce je známý trenér Daniel Táborský, který bude mít na galavečeru hned tři své svěřenkyně. „Loni se akce vydařila, měl jsem na ní dobré ohlasy a byl o ní zájem znovu. Vlastně už večer po první akci jsem měl jasno, že to musím zopakovat. Není to úplně legrace a stojí mě to hodně času a úsilí, ale baví mě to!“ svěřil se.

Táborský rovněž prozradil, že se diváci v ringu dočkají ještě jedné malé nezvyklosti. „Show to bude prvotřídní. Dívky se mohou těšit na ring boys!“ prozradil.

Galavečer se uskuteční v pátek od 18 hodin v divadle Švehlovka. Vzhledem k místu konání se tak očekává i slušné oblečení. „Dress code vyloženě nemám, ale je to divadlo a galavečer. Takže pokud někdo kromě trenérů dorazí v teplacích, budu ho muset poslat převléct,“ prozradil hlavní organizátor.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud