22. listopadu 2019 • 14:57

Wilder vs. Ortiz: bitva hlášek! Přijde rána a dobrou noc, hlásí Američan

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sobotní zápas o titul mistra světa těžké váhy organizace WBC mezi Američanem Deontayem Wilderem a Luisem Ortizem z Kuby je tradičně vypsaný na 12 kol, oba boxeři ale slibují, že tak dlouho trvat nebude. Wilder i Ortiz jsou přesvědčeni, že dokážou soupeře knokautovat před limitem. Loni v březnu se to podařilo Wilderovi, který zápas ukončil v 10. kole. Předtím měl ale sám namále a byl blízko první porážky v profesionálním ringu. Nakonec si ji ale připsal Ortiz.



„U našeho zápasu všichni dobře ví, co mohou očekávat. Takže si vezměte popcorn, dejte si pizzu, dojděte si na záchod a ujistěte se, že vás nebude nikdo rušit. A neupusťte mobil, protože určitě nechcete být těmi, kdo pak zvednou hlavu a budou se ptát: 'Co se stalo?',“ řekl Wilder na tiskové konferenci před titulovým duelem. „On musí být perfektní 12 kol, já dvě sekundy - přijde rána a dobrou noc, baby,“ prohlásil čtyřiatřicetiletý Američan.

O šest let starší Ortiz s ním prakticky souhlasil. „Tenhle zápas nebude na 12 kol. Buď knokautuje on mě, nebo já jeho. Přál bych si, aby mezi jednotlivými koly nebyla žádná přestávka, abychom mohli prostě pořád pokračovat,“ řekl kubánský boxer.

V březnovém souboji byl Ortiz blízko vítězství. V 5. kole byl sice sám počítán, o dvě kola později ale Wildera od porážky zachránil jen závěrečný gong. Následně se Američan opět vzchodil a v 10. kole Ortiz skončil dvakrát na zemi, načež ringový rozhodčí zápas ukončil.

Wilder si sílu soupeře dobře uvědomuje a i přímo na tiskové konferenci uznal, že vypadá dobře. „Nemyslím si ale, že je to důležité, když se máš utkat s bojovníkem, jako jsem já. Já jsem ve formě 365 dní v roce,“ řekl Wilder. „Jak už jsem řekl, prostě náš zápas v televizi nepřepínejte, pokud nechcete o něco přijít. Mám před sebou jediný cíl - knokautovat soupeře,“ prohlásil.

Držitel pásu WBC může ale případnou porážkou hodně ztratit. Už má podepsanou smlouvu na další odvetný titulový zápas proti Tysonovi Furymu, ke kterému by mělo dojít 22. února v Las Vegas. Loni v prosinci jejich souboj skončil nerozhodně. „Je zřejmé, že Deontay měl své důvody, proč se rozhodl nastoupit k zápasu. V sobotu mu ukážu, že to byla chyba. Budu novým mistrem světa,“ uvedl Ortiz.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud