25. února 2020 • 09:59

Wilder svádí prohru na kostým: Byl příliš těžký! Odvetu chtějí Arabové

Autor: ČTK, pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poražený boxerský šampion Deontay Wilder hodlá využít opce ve smlouvě na odvetný zápas s Tysonem Furym. O pás mistra světa těžké váhy organizace WBC by se znovu mohli utkat už v létě a Wilder vzkazuje, že tentokrát neudělá stejnou chybu jako při posledním víkendovém duelu v Las Vegas. Američan prohlásil, že ho o šance připravil extravagantní kostým, v němž nastupoval do ringu - byl prý příliš těžký a už předem ho unavil.



Wilder je zálibou v propracovaných kostýmech proslulý. Tentokrát prošel uličkou ze šatny do ringu v černém obleku s motivy lebek, černou maskou s rudým lemováním kolem očí a korunou na hlavě. Kostým na počest měsíce černošské historie podle boxera vážil více než 20 kilogramů.

„Měl jsem ho na sobě už deset nebo 15 minut předem v šatně, než jsem vyrazil. Byl až moc těžký, už od začátku jsem pak neměl nohy,“ posteskl si čtyřiatřicetiletý boxer. Designérům prý nechal volnou ruku a za kostým utratil přes 40 tisíc dolarů (930 tisíc korun).

Deontay Wilder měl prý při nástupu příliš těžký kostým a i kvůli tomu prohrál
Deontay Wilder měl prý při nástupu příliš těžký kostým a i kvůli tomu prohrál

Duel dvou dosud neporažených boxerů byl pak až nečekaně jednoznačný. Zatímco jejich předchozí utkání v prosinci 2018 v Los Angeles skončilo kontroverzní remízou, tentokrát jasně dominoval jednatřicetiletý britský šampion. Zápas ukončil v sedmém kole Wilderův trenér, když hodil do ringu ručník.

Na zápase byli přítomní i zástupci saúdskoarabské královské rodiny v čele s princem Chálidem. Právě Saúdská Arábie by prý ráda hostila další boj Tysona Furyho, ať už to bude třetí střet s Wilderem, nebo očekávané měření sil s Anthonym Joshuou. Za celou slávu jsou připraveni utratit až 400 milionů liber (12 miliard korun). 

Fury po vítězství prohlásil, že si je téměř jistý, že se s Wilderem utká ještě jednou. Kromě Saúdské Arábie má být ve hře klání v Americe, konkrétně na Allegiant Stadium v Las Vegas. Aréna pro 72 tisí lidí bude dokončena letos v létě a bude novým domovem týmu NFL Las Vegas Raiders, kteří se do "města hříchu" přestěhovali z kalifornského Oaklandu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud