Marek Stodůlka
7. prosince 2020 • 12:22

Mayweather vs. YouTuber Paul. Super návrat? Blbost, nechápe Kraj

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Neporažený boxerský šampion se postaví Youtuberovi, který se v profesionálním ringu představil jen jednou, a prohrál. Floyd Mayweather oznámil na Instagramu, že 20. února vyzve v „super exhibici“ internetového tvůrce Logana Paula. „Je to blbost. Nevím, proč by takový zápas měl vůbec bejt,“ pronesl stříbrný medailista z olympiády Rudolf Kraj k duelu.



Opravdu se nejedná o vtip. Bývalý boxerský šampion oznámil návrat mezi provazy, legenda s bilancí 50 vítězství a žádné prohry vyzve Youtubera se skóre 0-1. „Nic neříkám. Předpovídal jsem, že se bude vracet a bude dělat zápasy za velký peníze. Takže k tomu došlo a hotovo,“ okomentoval duel Machmud Muradov, zápasník UFC a kamarád slavného boxera. Floyd Mayweather vs. Logan Paul je dohodnuto na 20. února a streamovat se bude pouze přes pay-per-view (placený přenos), který se dá momentálně sehnat za 25 dolarů (cca 550 korun). Eventuálně se však cena vyšplhá až na 70 dolarů (cca 1550 korun).

Mayweather se naposledy v profesionálním ringu objevil 26. srpna 2017, kdy v ostře sledované bitvě přemohl hvězdu smíšených bojových umění Conora McGregora. Od té doby už si americký boxer vydělává pouze exhibicemi. Poslední den roku 2018 sestřelil kickboxera Tenshina Nasukawu hned v prvním kole. Teď šel s úrovní konkurence ještě o několik tříd níž.

Pozvánka na exhibici Mayweather - PaulFoto Twitter

Paul se totiž na rozdíl od McGregora a Nasukawy vůbec neživí bojovými sporty. Peníze vydělává natáčením videí na YouTube a boxovat začal teprve nedávno. V profesionálním debutu padnul s kolegou z branže. Olajide „KSI“ Olatunji jej loni v listopadu porazil na body. „Když se mě zeptáte, jak je na tom momentálně box. Takhle,“ prohlásil prezident UFC Dana White. „Nezmlátil toho kluka ten druhý kluk z Anglie, co hraje videohry ku*va? A teď má zápasit s Floydem Mayweatherem?“

 Jedinou Paulovou výhodou tak bude hmotnostní a výšková převaha. Zatímco americký boxer nastupoval ve velterové váze (do 67 kilogramů) a měří 173 centimetrů, krajan z internetu absolvoval jediný střet v křížové divizi (do 79,5 kilogramu) a jeho výška je 188 centimetrů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud