31. srpna 2020 • 17:40

Třetí etapu Tour vyhrál Australan Ewan, v těsném spurtu předčil i Sagana

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třetí etapu Tour de France s cílem v Sisteronu vyhrál v hromadném spurtu Caleb Ewan z týmu Lotto-Soudal. Australský závodník zaútočil ze zadních pozic a těsně předčil Ira Sama Bennetta i Itala Giacoma Nizzola, týmového parťáka Romana Kreuzigera. V popředí finišoval také Peter Sagan, který nakonec skončil pátý.



Žlutý trikot lídra uhájil Francouz Julian Alaphilippe, jenž se do čela průběžného pořadí dostal v neděli. Dnes dojel v hlavním pelotonu a dál si drží náskok čtyř sekund před Adamem Yatesem.

Ewan udělal vítězstvím velkou radost celé stáji, která v úvodních dvou etapách přišla po pádech už o dvě opory Němce Johna Degenkolba a Belgičana Philippa Gilberta. Ze závodu už musel odstoupit i Španěl Rafael Valls u týmu Bahrajn-McLaren.

Velká radost vítězného Caleba Ewana
Velká radost vítězného Caleba Ewana

Dnes Tour skončila i pro Anthonyho Péreze, který si při pádu zlomil klíční kost. Francouzský cyklista přitom vyhrál úvodní dvě horské prémie a virtuálně se oblékl do puntíkatého dresu nejlepšího vrchaře, 70 kilometrů před cílem ale jeho naděje v jednom ze sjezdů skončily.

V čele hodnocení vrchařů tak nyní figuruje jeho krajan Benoit Cosnefroy. Zelený trikot bodovací soutěže si do čtvrté etapy oblékne Peter Sagan, jenž se dnes se spurtu neprosadil a dojel pátý.

V úterý dostanou v závěru příležitost vrchaři, čtvrtá etapa totiž vyvrcholí premiérovým horským dojezdem. Cíl 160,5 km dlouhé trasy pořadatelé umístili k horní stanici lanovky v zimním středisku Orciéres-Merlette ve výšce 1825 metrů nad mořem. Peloton na konci dne čeká 7,1 kilometru dlouhý výjezd s průměrným stoupáním 6,7 procenta.

Cyklistický závod Tour de France - 3. etapa: Nice - Sisteron (198 km):

1. Ewan (Austr,/Lotto-Soudal) 5:17:42 hod., 2. Bennett (Ir./Deceuninck-Quick Step), 3. Nizzolo (It./NTT), 4. Hofstetter (Fr./Israel Start-Up Nation), 5. P. Sagan (SR/Bora-hansgrohe), 6. Theuns (Belg./Trek-Segafredo), 7. Bol (Niz./Sunweb), 8. Trentin (It./CCC), 9. Coquard (Fr./B&B Hotels-Vital Concept), 10. Bonifazio (It./Total-Direct Energie) všichni stejný čas, ...151. Kreuziger (ČR/NTT), 159. Hirt (ČR/CCC) oba -2:50.

Průběžné pořadí: 1. Alaphilippe (Fr./Deceuninck-Quick-Step) 13:59:17, 2. A. Yates (Brit./Mitchelton-Scott) -4, 3. Hirschi (Švýc./Sunweb) -7, 4. Pogačar (Slovin./SAE-Team Emirates), 5. Formolo (It./SAE-Team Emirates), 6. Bernal (Kol./Ineos), 7. Dumoulin (Niz./Jumbo-Visma), 8. Higuita (Kol./EF), 9. Martin (Fr./Cofidis), 10. Chaves (Kol./Mitchelton-Scott) všichni -17, ...104. Kreuziger -20:50, 106. Hirt -20:56.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud