5. července 2008 • 17:30

První etapu vyhrál Španěl Valverde

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - V úvodní etapě 95. ročníku Tour de France z Brestu do Plumeleku zvítězil Alejandro Valverde.



Španělský cyklista rozhodl o svém triumfu na posledních 200 metrech, když přespurtoval Philippa Gilberta a Jeroma Pineaua. Na startu nedělní etapy v Auray se tak Valverde poprvé v kariéře postaví ve žlutém trikotu lídra slavného závodu.

Lepší začátek jsem si nemohl přát. Dobře jsem si vypočítal vzdálenost do cíle a zaútočil jsem," řekl Valverde na internetových stránkách Tour de France. "Přijel jsem s velkým sebevědomím a tohle mi jen pomůže. Sice jsem získal žlutý trikot velmi brzy, ale doufám, že v něm zůstanu co nejdéle. Nejdůležitější je mít ho v Paříži. O to budeme bojovat ze všech sil," dodal jeden z favoritů Tour.

Valverdeho potěšilo také to, že už v úvodní etapě splnil dva z cílů, se kterými na Tour přijel. "Chtěl jsem vyhrát etapu a jet ve žlutém. Je skvělé, že se mi to povedlo takhle brzy. Ve zbytku závodu už můžu jet v klidu," prohlásil osmadvacetiletý španělský cyklista, který si připsal druhý etapový triumf na Tour v kariéře.

Osmadvacetiletý Španěl, který patří k favoritům na celkové prvenství, zvládl dnešní 197,5 kilometrů dlouhou trať v čase 4:36:07 a připsal si druhý etapový triumf na Tour v kariéře.

Se slavným závodem se už v úvodní etapě rozloučil první jezdec z pelotonu čítajícího 180 jmen. Francouz Herve Duclos-Lassalle ze stáje Cofidis skončil, poté co si při pádu zlomil zápěstí.

Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud