25. září 2020 • 09:25

Hororový pád na MS! Favoritka letěla přes svodidla, lékaři ji uklidnili

Autor: ija, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Divákům úvodního závodu mistrovství světa silničních cyklistů tuhla krev v žilách. Třiadvacetiletá obhájkyně titulu v časovce Chloe Dygertová bojovala s chronometrem, jak je jejím zvykem. Vedla o 26 vteřin a už to vypadalo, že si jede pro další zlato. Pak ale přišel šok. Dygertová v prudkém sjezdu nezvládla zatáčku, její bicykl se rozkomíhal, Američanka to napálila do svodidel, přeletěla je a padala z prudkého srázku.



Okamžitě u ní byl týmový vůz a lékařská služba. Zpočátku nebylo jasné, jak zlé je její zranění, brzy ale všechny uklidnil tweet amerického cyklistického svazu: Dygertová je při vědomí a komunikuje.

„Jsme v kontaktu s našimi trenéry a týmem Chloe v Itálii. Další informace zveřejníme, jakmile budeme mít jasné potvrzení o jejím zdravotním stavu,“ uvedlo vedení americké cyklistiky v prohlášení.

V noci po závodě v boloňské nemocnici lékaři sešili hlubokou ránu. Třiadvacetiletou americkou cyklistku uklidnili, že se plně zotaví. „Ulevilo se nám, mohlo to dopadnout hůř. Chloé je mladá a velká bojovnice,“ řekl šéf amerických cyklistů Jim Miller.

Novou mistryní světa v časovce se na šampionátu v italské Imole se nakonec stala poprvé v kariéře nizozemská cyklistka Anna van der Breggenová.

Mistrovství světa v silniční cyklistice v Imole (Itálie) - časovka:

Ženy (31,7 km): 1. Van der Breggenová (Niz.) 40:20, 2. Reusserová (Švýc.) -16, 3. Van Dijková (Niz.) -31, 4. Brennauerová (Něm.) -45, 5. Brownová (Austr.) -1:01, 6. Nebenová (USA) -1:20, ...41. Korvasová -7:24, 43. Machačová (obě ČR) -7:26.

favoritka časovky Chloe Dygertová měla na MS těžký pád
favoritka časovky Chloe Dygertová měla na MS těžký pád

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud