27. března 2019 • 12:26

Hvězda míří do Prahy! Někdejší král golfu Els se objeví na Czech Masters

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jihoafričan Ernie Els bude další bývalou světovou golfovou jedničkou na turnaji D+D Real Czech Masters série European Tour. Šestý ročník se na hřišti Albatross ve Vysokém Újezdě nedaleko Prahy uskuteční od 15. do 18. srpna s dotací milion dolarů.



Devětačtyřicetiletý Els vyhrál 71 turnajových titulů, z toho 19 na PGA Tour a 28 na European Tour. "Byl jsem v Česku jen jednou a jsem moc rád, že si tady zahraji turnaj. Doufám, že padne hodně birdie," prohlásil Els ve video pozdravu.

O start vítěze čtyř majorů (US Open 1994, 1997 a British Open 2002, 2012), přezdívaného Big Easy, usilovali pořadatelé Czech Masters už loni a předloni. "Je to nejúspěšnější golfista, jaký kdy startoval na Czech Masters a posouvá hranici kvality našeho turnaje. V srpnu čeká diváky výjimečný golfový zážitek," řekl na tiskové konferenci Petr Dědek, majitel promotérské společnosti Relmost.

Z bývalých golfových jedniček na Czech Masters už hráli Angličan Lee Westwood a Němec Martin Kaymer, který v kariéře ovládl dva majory.

Do Česka se vrátí loni druhý Pádraig Harrington z Irska, vítěz tří majorů, který je novým kapitánem Evropy pro Ryder Cup. Už počtvrté se v soutěži objeví Westwood a mezi potvrzenými hvězdy je i Dán Thomas Björn, který loni jako kapitán dovedl Evropu v Paříži k výhře v Ryder Cupu.

Do turnaje opět zasáhne minimálně deset českých golfistů včetně dvou amatérů. Jednoho z amatérů nominuje Česká golfová federace.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud