29. července 2021 • 14:07

Hokejbal za kamaráda! Benefiční turnaj ve Vsetíně přiláká reprezentanty

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejbalový turnaj Stoupa Cup, který se hraje jako vzpomínka na tragicky zesnulého kamaráda Ondřeje „Stoupu“ Vaculíka, se po roční nucené pauze zaviněné pandemií koronaviru vrací na scénu. Patnáctý ročník se odehraje 31. července od 8 hodin tradičně na hřišti Za průmyslovkou ve Vsetíně. Po základní části bude následovat play-off, jehož boje vypuknou zhruba v 15.30 hodin. Finálové utkání je naplánováno na cca. 16.30 hod.



Diváci se stejně jako v minulých letech mohou těšit na hokejbal té nejvyšší úrovně. Z hokejbalových hvězd účast přislíbili reprezentanti Tomáš Wróbel, Dalimil Zvonek, Michal Dědič či Dominik Barnošák. Z hokejových osobností přijedou David Gába, David Vítek, Luboš Rob, Marek Lukáš a třinecký Erik Hrňa. Na zdárný průběh turnaje budou z ochozů dohlížet obránce Ondřej Němec nebo reprezentant Dmitrij Jaškin. Všichni jsou patrony turnaje.

Od roku 2016 je Stoupa Cup spjat s benefičním duchem. Čtyři předešlé benefice vynesly na potřebné a důležité věci přes 1,7 milionu korun. Benefice „Každý krok se počítá“ je pátým počinem zapsaného spolku Stoupa Cup.

„V rámci této benefice jsme se rozhodli pomoci pětiletému Kubíkovi Mikšovskému. Ten při komplikovaném porodu prodělal dětskou mozkovou obrnu, jejímž následkem bylo zasažení pohybového aparátu, a proto je Kubík odkázán na neustálou pomoc rodičů. Prostředky, které budou v rámci benefice vybrány, rodina použije na zkvalitnění Kubíkova života. Na transparentní účet č. 2201425944/2010 je možno zasílat dary až do 31. července, kdy proběhne samotný turnaj a benefice bude v tento den ukončena,“ přiblížil hlavní organizátor klání Zdeněk Čablík s tím, že každoroční součástí benefice je aukce sportovních artefaktů. Výtěžek z ní bude připočten k celkové částce benefice „Každý krok se počítá“.

Do letošního ročníku aukce přispěly hvězdy jako Petr Čajánek, Ondřej Palát, Karolína Muchová, Jan Laštůvka Milan Škoda, Luboš Rob, Milan Gulaš a další. Internetová aukce bude spuštěna 16. července.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud