24. dubna 2017 • 09:09

Ricochetový mistr Evropy Volf vyhrál druhý mezinárodní turnaj v řadě

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Naposledy prohrál ricochetista Martin Volf zápas na mezinárodní scéně v listopadu loňského roku na Norway Open. Od té doby dominuje. V únoru zvítězil na Slovak Open v Čadci a nyní ovládl i prestižní turnaj v Hradci Králové. Ve finále s Janem Pulkrábem dvakrát dotahoval nepříznivý stav, ale nakonec dokázal otočit na 3:2 a zvítězit. I třetí místo na stupních vítězů obsadil domácí hráč, bronz bral Filip Kulka.



Volf titulem mezinárodního mistra ČR potvrdil i své vedení v evropském žebříčku. Body získávají ricochetisté na okruhu šesti mezinárodních turnajů, které se pravidelně konají v Nizozemsku, Norsku, Maďarsku, Německu, Slovensku a právě v Česku. Na druhé místo se díky účasti ve finále vyšvihl Jan Pulkráb, když předstihl Maďara Szaba, který do Česka nedorazil. Jelikož je Česká republika Mekkou ricochetu a místního Openu se účastní mnoho kvalitních hráčů ze všech koutů republiky, má turnaj mezi hráči velké renomé.

"S Honzou Pulkrábem se většinou pravidelně střídáme ve výhrách ve vzájemných zápasech. Doufám, že jsem to teď konečně zlomil a od teď už budu vyhrávat jen já. Oba dva jsme teď turnaj vyhráli dvakrát. Příští rok ho plánuji předstihnout." komentoval s nadsázkou svou finálovou výhru Volf.

Turnaj, který se letos konal poprvé v královehradeckém centru A-sport, se moc nevyvedl zahraničním hráčům. Nejvýše se umístil Maďar Andras Csala, který obsadil konečnou 7. příčku. Do první desítky se pak probojoval už jen Němec Tobias Hambsch. Více se dařilo německým ženám. Elisabeth Faust obsadila třetí a Bianca Zabelt druhé místo. Ale celkově mezi ženami jasně dominovala Alena Procházková, která za celý turnaj neztratila jediný set.

Čtyřiadvacetiletý Volf je v současnosti i držitelem titulu mistra Evropy. Ten získal v březnu 2016 v nizozemském Emmeloordu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud