6. dubna 2019 • 21:12

Šermířská hvězdná exhibice v Praze. Vítězem se stal olympijský vítěz z Ria

Autor: har
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Francouz Jean Michel Lucenay ovládl hvězdnou šermířskou exhibici v Praze. Olympijský vítěz z Ria zdolal ve finále českého reprezentanta Martina Čapka. Vyprodaná letňanská BB aréna sledovala prvotřídní show se skvělým šermem, ale také vtipnými scénkami.



Kdo přišel, nemohl litovat.  Na dvou planších se to hemžilo majiteli olympijských medailí a světových titulů. Zaplněná hala co chvíli aplaudovala, později rozjela i mexické vlny. Šermířská exhibice měla zkrátka báječnou kulisu.

„Byl to krásný den se skvělými kamarády i fanoušky,“ pravil Jean Michel Lucenay. Sympatický Francouz vyhrál poslední letní olympijské hry a dominoval také v české metropoli. Elegantním šermem se probojoval do finále, kde k radosti domácího publika narazil na Martina Čapka, elitního českého kordistu. Drama nakonec pro sebe rozhodl majitel olympijského zlata.

Spokojen byl i poražený.

„Chtěl jsem postoupit ze skupiny, ale tohle předčilo moje očekávání,“ usmíval se Martin Čapek.

Ten se po celé odpoledne a podvečer staral o zábavu i různými vtipnými překvapeními. Například po jednou vydařeném zásahu ukázal pod šermířským oblečením tričko Supermana nebo ve finále na chvíli pro sebe a pro francouzského soupeře vytáhl historické šavle.

Příznivci ocenili mistrovství olympijského vítěze z Londýna Rubena Limarda, který musí kvůli složité situaci ve Venezuele momentálně pobývat a trénovat v Polsku. Tleskali umění Itala Mattea Tagliariolia, prvního z olympiády v Pekingu, ale také dalším českým borcům – Pavlu Pitrovi a zlatému modernímu pětibojaři z Londýna Davidu Svobodovi.

Hlavní protagonisté měli pořádný zápřah. Nejdříve si s nimi mohli zašermovat děti i dospělí, kteří našli cestu do Letňan, poté podstoupili vlastní turnaj a na závěr ještě stihli týmové utkání Severu proti Jihu.

„Já jsem si to moc užil a doufám, že všichni kluci a fanoušci taky,“ řekl Jiří Beran, český reprezentant a pořadatel celé akce, který se zhostil velmi dobře role moderátora.

„Je štěstí, že jsem si mohl zašermovat s takovými hvězdami,“ připojil David Svoboda.

„Úžasná akce,“ uzavřel Ruben Limardo.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud