28. listopadu 2021 • 21:52

Skvělí čeští squashisté! Na turnaji na Strahově jich pokračuje osm

Autor: nne
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na pražském Strahově se rozehrál mezinárodní turnaj Czech Pro Series V. Jedná se o profesionální PSA Challenger Tour s dotací 10 tisíc dolarů. A domácí hráči si vedli úspěšně! Do druhého kola se dostali tři z nich v pětisetových bitvách. Šlo o Marka Panáčka, Davida Zemana a Ondřeje Vorlíčka. V pondělí se na kurtech Squashcentrum Strahov společně s nasazenými představí osmička českých squashistů. V akci bude například Daniel Mekbib, Martin Švec nebo Jakub Solnický. Finále je na programu ve čtvrtek od 18:00.



Tohle byl velký nálet českých talentů na mezinárodním turnaji. David Zeman porazil v prvním kole Španěla Augusta Ortigosu, Ondřej Vorlíček zase Argentince Leandra Romiglia a Marek Panáček udolal Němce Heika Schwarzera. Všichni tři po boji v pěti setech. „S výhrou jsem určitě spokojený, protože Heiko předvedl výborný výkon a za to mu patří velké uznání. Se svou hrou a taktikou jsem pouze částečně spokojený, nedařily se mi některé údery podle představ, tak jsem musel najít jinou cestu, což nakonec vyšlo,“ hodnotil Panáček.

S předvedou hrou nebyl tolik spokojený ani David Zeman. „Bylo to velmi fyzicky náročné a jsem rád, ze i když soupeř dorovnal ze stavu 7:2 na 7:7 v pátém setu, tak jsem zápas dokázal vybojovat. Mým cílem je dostat se na tomto turnaji alespoň do čtvrtfinále,“ dodal český hráč.

A kvalitní squashové bitvy se dají čekat také v pondělí. V nich se představí první nasazený Benjamin Aubert z Francie, který na světovém žebříčku drží 60. místo. Hlavní favorit turnaje bude soupeřem Vorlíčka. Dále Viktor Byrtus vyzve Zemana, který hájí barvy domácího strahovského týmu. Velmi zajímavý duel bude mezi Jakubem Solnickým a Panáčkem. Jedná se totiž o reprízu letošního semifinále na domácím šampionátu, které překvapivě ovládl talentovaný Panáček.

„Jsem nadšený, že si můžu opět zahrát s Kubou. Naše zápasy jsou vždy čisté a skoro bezkontaktní, což nebývá úplně zvykem. Taktiku mám v hlavě stanovenou, nicméně každý zapas je jiný a někdy se musí improvizovat na místě,“ dodal Panáček, juniorský domácí šampion. „Cílem je zahrát nebo se aspoň přiblížit mým výkonům, které jsem předvedl na republice v Ostravě. Pokud na ně navážu, budu spokojený.“

Do turnaje vstoupí také Daniel Mekbib, který je druhým nasazeným squashistou. Čekat ho bude Ondřej Uherka. Czech Pro Series V navazuje na podzim plný squashe. V listopadu se uskutečnil turnaj PSA v Brně, teď probíhá v Praze a během prosince se uspořádá ještě další kvalitní turnaj v Ostravě.

Témata:  squash, Panáček
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud