22. září 2016 • 14:34

Kůň dostihového klubu poběží v den Velké pardubické

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Projekt Dostihového klubu iSport.cz, který nabízí účast široké veřejnosti, čeká další vrchol. Klubový kůň Theophilos v neděli 9. října poběží Memoriál kpt. Poplera a fanouškům se tak představí během odpoledne, jehož vrcholem bude 126. Velká pardubická s Českou pojišťovnou.



Dostihový klub iSport.cz vzniknul se snahou zpopularizovat dostihy v Česku a nabídnout fanouškům možnost podílet se na vlastnictví dostihových koní. Klub během první sezony přilákal sedmdesátku členů.

„Jsem rád, že takový spolek u nás konečně vznikl. Je to úžasné a přitom finančně nenáročné,“ říká trenér Josef Váňa, který dostihovému klubu pronajímá šestiletého hnědáka Theophila. Ten letos startoval v Pardubicích zatím třikrát a dosud se stále lepšil.

V prvním dostihu z něho spadl žák Patrick Boekhout, pak doběhl čtvrtý a při posledním startu 20. srpna už vyhrál Cenu podporovanou společností Agrovenkov, o.p.s., steeplechase cross country na 3400 metrů. Po vítězném startu ho čekala pauza kvůli lehkému zranění.

„Dostal na pět dnů antibiotika, už je zase v pořádku, trénuje a připravuje se na pardubický mítink,“ říká Váňa.

Trenér Váňa počítal, že Theophila nasadí do jednoho z víkendových dnů druhého říjnového víkendu v Pardubicích. Nakonec se rozhodl pro exponovanější neděli. Theophilos poběží v tradičním Poplerově memoriálu a poprvé si vyzkouší i dvě těžké pardubické překážky.

„Nakonec jsme se rozhodli, že s ním zkusíme skočit Haďák a Velkou vodu,“ říká Váňa. „V Pardubicích už cross country běžel. Krom velkých vod máme skoky doma, není problém natrénovat drop a ostatní skoky. Můj syn Pepča je po posledním cross country přesvědčený, že by neměl mít problém ani skočit velké vody.“

Na startovní listině je jedenáct koní. „Porazit Terebeshe a specialisty na tuhle krátkou distanci bude zřejmě obtížné, ale může se to stát,“ říká Váňa.

Více o Dostihovém klubu ZDE »»»

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud