8. prosince 2017 • 22:15

Finále nebude. Florbalistky dostaly příděl od Švédska, zahrají si o bronz

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

České florbalistky prohrály v semifinále mistrovství světa v Bratislavě s favorizovaným Švédskem 1:7 a sobotu od 14:15 budou hrát o bronz proti Švýcarsku. Švédky budou v následném finále s Finskem bojovat už o šestý titul v řadě. O svém vítězství nad českým týmem rozhodly už v první třetině, kterou vyhrály 4:0.



Čtyřmi body za gól a tři asistence se na tom podílela útočnice Emelie Wibronová. Švédské florbalistky 31. výhrou na světových šampionátech za sebou opět vylepšily rekordní sérii. Češky prohrály 26. z 27 vzájemných zápasů, jeden skončil remízou.

Český tým nastoupil v brance s dvojkou Příleskou, která dostala přednost před Christianovou. Švédky se dostaly do vedení po 97 vteřinách. Wibronová zpoza branky chtěla zasunout balónek u levé tyče, Příleská jej sice zastavila, ale podle finských sudí Kirvese a Snellmana až za brankovou čárou. Česká střídačka po opakovaném záběru na kostce proti uznání gólu marně protestovala.

"Gól to nebyl. Já jsem si ještě schválně dávala pozor, abych si nesrazila rukou míček za čáru. Jsem si stoprocentně jistá, že nebyl. Kdyby ano, tak bych se určitě přiznala," popsala situaci Nikola Příleská. "I rozhodčí mi o přestávce říkal, že to byla chyba, že to gól nebyl. Myslím, že rozhodčí nemůže písknout gól, který nevidí. Tenhle gól vidět nemohl, to znamená neměl stoprocentně platit," doplnil český trenér Miroslav Janovský.

Trenér české ženské florbalové reprezentace Miroslav Janovský po semifinálové porážce od Švédska na šampionátu v Bratislavě
Video se připravuje ...

Jeho výběr pak držel krok, snažil se hrát s balónkem, ale v 13. minutě favoritky zvýšily. Příleská dva pokusy ještě vyrazila, na dorážku Bobergové ale už nestačila. Za 70 vteřin zakončila po přihrávce Wibronové do prázdné branky Joelssonová. Stejné hráčky si gólovou spolupráci zopakovaly ještě 53 sekund před první pauzou. Předtím v ojedinělé šanci neuspěla Krupnová.

V 27. minutě Wibronová asistovala i u gólu Granstedtové, která se trefila z dálky. Za dalších 72 vteřin zamířila přesně do levého horního rohu české branky Bobergová. Český tým pak dokázal kanonádu Seveřanek zastavit. Odolával a v 39. minutě unikla Kubišová, ale Frisková její šanci zlikvidovala.

Do závěrečné části Příleskou vystřídala Christianová. Češky nevyužily přesilovou hru při vyloučení Wijkové, po jejímž zákroku zůstala dlouho na zemi otřesená Řepková, ale ve hře pak pokračovala.

V 54. minutě se české florbalistky dočkaly čestného úspěchu, Řepková po brejku prostřelila Friskovou mezi nohama. "Gól určitě potěší, ale asi by mě potěšil víc, kdyby to dopadlo pro nás lépe než 1:7. Asi bych to vyměnila," prohlásila útočnice Martina Řepková. Nakonec kapitulovala i Christianová, když se přesně k levé tyči trefila Fjellstedtová.

Mistrovství světa florbalistek v Bratislavě:

Semifinále:

ČR - Švédsko 1:7 (0:4, 0:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 54. Řepková (Krupnová) - 2. Wibronová (Krantzová), 13. Bobergová (Steenová), 14. Joelssonová (Wibronová), 20. Joelssonová (Wibronová), 27. Granstedtová (Wibronová), 28. Bobergová (Norstromová), 58. Fjellstedtová (Norströmová). Rozhodčí: Kirves, Snellman (oba Fin.). Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 1305.
Sestava ČR: Příleská (41. Christianová) - Jiráková, Čapková, Leierová, Koníčková, Billá, Beránková - Kapcová, Krupnová, Řepková - Mlejnková, Urbánková, Plášková - Žurková, A. Bočanová, Enenkelová - Kubišová. Trenéři: Miroslav Janovský, Lenka Bartošová a Sascha Rhyner.

Finsko - Švýcarsko 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)

Branky: 35. a 60. z trestného střílení Kippiläová, 45. Rantalaová - 53. Rüttimannová. Rozhodčí: Andersson, Dufvenberg (oba Švéd.). Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. Diváci: 1313.

O 5.-8. místo:

Lotyšsko - Polsko 5:1 (0:0, 2:0, 3:1)

Branky: 34., 36. a 50. Garbareová, 43. Gaugereová, 49. Garklavová - 44. Nogaová.

Slovensko - Norsko 7:4 (1:3, 4:1, 2:0)

Branky: 12. a 23. M. Šponiarová, 35. a 36. P. Hudáková, 26. Ferenčíková, 59. Klapitová, 60. Košturiaková - 6. Thorvaldsenová, 16. Holmová, 19. Hjortová, 31. Einstulenová.

Zbývající program:

Sobota 9. prosince:

08:30 o 7. místo: Norsko - Polsko,

11:15 o 5. místo: Slovensko - Lotyšsko,

14:15 o 3. místo: ČR - Švýcarsko,

17:08 finále: Švédsko - Finsko.

Na návštěvě u florbalistek. Podívejte se, jak bydlí Češky útočící na medaili z MS
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud