9. prosince 2019 • 21:25

Česko - Švédsko 2:10. Florbalistky na MS nestačily seveřankám, rozhodla 1. třetina

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po skvělém úvodu přišel tvrdý náraz. České florbalistky na mistrovství světa v Neuchatelu nenavázaly na kanonádu s Lotyšskem (14:2) proti Švédsku a prohrály 2:10. Seveřanky o vítězství rozhodly již v první třetině, kdy vstřelily čtyři góly. O dvě české branky se postarala Natálie Martináková. 



Český tým bude v úterý od 16:30 hrát o konečné druhé místo ve skupině B i přímý postup do čtvrtfinále se Slovenskem. Svěřenkyním trenéra Saschy Rhynera k tomu stačí i remíza.

K jubilejnímu 100. zápasu v národním týmu nastoupila kapitánka Eliška Krupnová, ale už po první třetině měla se spoluhráčkami jasno, že ve 34. vzájemném zápase se severskými suverénkami se historicky první výhry ani druhé remízy nedočkají.

V úvodu ještě pomohla brankářce Christianové pravá tyč, ale mezi pátou a sedmou minutou vstřelily favoritky tři branky. Po přečíslení otevřela střelou do prázdné branky skóre Gustafssonová, potom proměnila trestné střílení Wibronová a následně přihrávku Wijkové zužitkovala Hultgrenová.

V úvodním dějství se prosadila ještě Steenová a do poloviny utkání navýšily skóre Bobergová a svým druhým gólem Gustafssonová.

V 34. minutě se radovaly z první branky Češky, když po přihrávce Kapcové skórovala bekhendem Martináková. Vzápětí se trefila po úspěšném napadání Joelssonové Aggestalová. Za 17 sekund se sice prosadila znovu Martináková, za dalších 54 vteřin ale vrátila Švédkám šestibrankový náskok Hultgrenová.

V závěrečném dějství Švédky, které v úvodním utkání rozdrtily Slovensko 23:1, přidaly ještě dvě branky. Gustafssonová skórovala po standardní situaci, kterou rozehrála Wijková, jež si tak připsala čtvrtou asistenci v utkání. Vzápětí se natlačila před branku Steenová a Mlejnková si nešťastně kopla balónek do vlastní sítě.

ČR - Švédsko 2:10 (0:4, 2:4, 0:2)

Branky a nahrávky: 34. Martináková (Kapcová), 35. Martináková (Mlejnková) - 5. Gustafssonová (Tschöpová), 5. Wibronová z tr. střílení, 7. Hultgrenová (Wijková), 16. Steenová, 26. Bobergová (Fjellstedtová), 29. Gustafssonová (Wijková), 35. Aggestalová (Joelssonová), 36. Hultgrenová, 44. Gustafssonová (Wijková), 45. Steenová (Molinová). Rozhodčí: Crivelli, Rampoldi (oba Švýc.). Vyloučení: 1:2. Využití: 0:1. Diváci: 426.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud