Adam Procházka
7. října 2018 • 16:20

Chrudim je v elitní fázi Ligy mistrů. Blízko byla i senzaci s obhájcem titulu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velký úspěch pro český futsal vybojoval v hlavní fázi Ligy mistrů ERA-PACK Chrudim. Český mistr ve skupině se španělským Interem Movistar, ukrajinským Prodeximem Cherson a srbským Ekonomacem Kragujevac vybojoval druhé místo a postoupil do elitní fáze Ligy mistrů, z níž nejlepší týmy postoupí do závěrečného Final four.



Vše začalo soubojem s pořadatelem skupiny, Kragujevacem. Chrudim náročnou bitvu zvládla a na úvod bojů o elitní fázi Ligy mistrů si připsala vítězství 6:3. Hned o den později ji čekal soupeř z největších, obhájce titulu a mistr Španělska Inter Movistar v čele s jedním z nejlepších futsalistů světa Ricardinhem.

Chrudimští obrovskému favoritovi nesmírně vzdorovali a v určitých fázích zápasu byli dokonce lepším týmem. Pětinásobný vítěz Ligy mistrů ale nakonec utkání zlomil ve svůj prospěch, když sedm minut před koncem rozhodl o jeho výhře 2:1 přesnou ranou k tyči Daniel.

Poslední zápas sehrála Chrudim s ukrajinským Chersonem a bylo jasné, že k jistotě postupu jí stačí vybojovat alespoň bod. Takticky svázanou bitvu o každý metr palubovky nakonec rozhodl jediný gól, a to když se minutu před koncem prosadil po dlouhém výhozu brankáře Litivněnka Matěj Slováček a zajistil ERA-PACKu nejen výhru 1:0, ale také postup do elitní fáze Ligy mistrů.

„Zápas byl takový, jaký jsme asi čekali. Nám stačila remíza, soupeři výhra o jeden gól. Takže to bylo takové oťukávání a čekalo se na to, kdo udělá první chybu. Oba týmy poctivě bránily a bylo to hodně o taktice. Nakonec soupeř začal hrát power play a my dali šťastný gól, kterým jsme rozhodli o své výhře. Nicméně na můj vkus jsme nehráli úplně dobře. Asi nás svazovalo to, že jsme nesměli prohrát,“ zhodnotil poslední zápas hlavní fáze Ligy mistrů s Chersonem autor vítězné chrudimské trefy Matěj Slováček.

„Jeli jsme sem s tím, že chceme vyhrát všechny zápasy. Bohužel s Movistarem se nám to nepovedlo, to by byl takový bonus. Věděli jsme ale, že jestli chceme postoupit, musíme zbylé dva zápasy zvládnout, což se povedlo, postoupili jsme a jsme šťastní,“ dodal.

Po postupové radosti už nyní Chrudimští vyhlížejí los elitní fáze, který proběhne v pátek 12. října. Český mistr byl nasazen do druhého losovacího koše a už nyní ví, že se vyhne gigantům, jako Sporting Lisabon, Barcelona či slovinskému Dobovci.

„Dokázali jsme si, že můžeme hrát s jakýmkoliv soupeřem. S Movistarem jsme nijak nepropadli, s Kragujevacem jsme hráli velice dobře a zaslouženě jsme zvítězili a s Chersonem jsme skvěle bránili a ani při power play nepustili soupeře do vyložené šance. Myslím si, že můžeme pomýšlet i na postup do Final four. Je to sice odvážné tvrzení, ale když budeme poctivě pracovat a mít i štěstí na dobrý los, tak se může stát cokoliv,“ tuší Slováček.

Nasazení pro los elitních skupin Ligy mistrů 

Koš 1:
1: Benfica Lisabon (Portugalsko)
2: Inter Movistar (Španělsko)
3: Jugra Jugorsk (Rusko)
4: Kairat Almaty (Kazachstán)

Koš 2:
1: FC Barcelona (Španělsko)
2: ERA-PACK Chrudim (Česká republika)
3: Dobovec (Slovinsko)
4: Sporting Lisabon (Portugalsko)

Koš 3 + 4:
1: Halle-Gooik (Belgie)
2: Ekonomac Kragujevac (Srbsko)
3: Sibiryak (Rusko)
4: LSM Lida (Bělorusko)
5: A&S Futsal Pescara (Itálie)
6: Novo Vrijeme Makarska (Chorvatsko)
7: Rekord Bielsko-Biała (POL)
8: FC Vytis (Litva)

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud