28. května 2019 • 16:00

Sparta vyhrála i druhé finále a přiblížila se futsalovému trůnu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhý krok k zisku mistrovského titulu udělali futsalisté Sparty. Ti na své palubovce porazili Teplice 4:0 a ujali se vedení ve finálové sérii 2:0 na zápasy. Už jen jedna výhry tak dělí Pražany od toho, aby na futsalovém trůnu vystřídali ERA-PACK Chrudim, který vyřadili v semifinále.



Sparťané po celý druhý finálový zápas kontrolovali hru. Hosté doplatili na zraněné nebo vykartované hráče. Po první půli vedli domácí 2:0 zásluhou tref Wildeho a Seidlera. Krátce po přestávce zvýšil na 3:0 Amrani a čtvrtou trefu zaznamenal Cupák.

„Teplicím chyběl Claudinho a Teka, hráli na šest lidí, což je obrovsky těžké,“ řekl po druhém finále sparťan Michal Seidler a pokračoval v hodnocení: „My jsme nastoupili se dvěma čtyřkami. Řekli jsme si, že budeme Svarog presovat, což se nám dařilo a Teplice byly na konci úplně unavené. Z tohoto pohledu šlo o snadnější vítězství než minule."

I teplický Rodrigo Taverna připomněl, že jeho tým nebyl úplně fit: „Do zápasu jsme šli s některými hráči, kteří nebyli na sto procent zdraví. Snažili jsme se vymyslet nějakou taktiku, která by vedla k vítězství. Chtěli jsme zodpovědně bránit, ale znovu jsme si zápas prohráli individuálními chybami.“

V pondělí budou Teplice doma odvracet mečbol Sparty. „Nyní máme týden na trénink a rozbor chyb. Doma musíme získat bod,“ zdůraznil Taverna.

AC Sparta Praha - Svarog FC Teplice 4:0 (2:0)
Branky: 7. Wilde (Drahovský), 18. Seidler, 22. Amrani (Wilde), 31. Cupák (Vnuk). Stav série: 2:0.

Příští zápas: 3. utkání v pondělí od 20.10 hodin v Teplicích.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud