1. února 2020 • 13:06

Boj o mistrovství světa. Futsalisté hostí v Brně kvalifikaci, uspějí?

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Klíčové dny pro českou futsalovou reprezentaci jsou tady. Výběr trenéra Tomáše Neumanna čeká kvalifikace o postup na mistrovství světa 2020 v Litvě. Tu hostí právě Česká republika, konkrétně brněnská hala Vodova. Národní tým se postupně utká se Slovinskem, Rumunskem a Kazachstánem. Reprezentace se bude muset obejít bez zraněných opor Lukáše Rešetára, brankáře Libora Gerčáka, ale také Michala Kovácse, který se z osobních a rodinných důvodů omluvil.  



Futsalisty České republiky čeká domácí kvalifikace o postup na mistrovství světa 2020, které na přelomu září a října hostí Litva. Tým kouče Neumanna v ní v brněnské hale Vodova vyzve v neděli Slovinsko, v pondělí Rumunsko a ve čtvrtek hlavního rivala v boji o postup Kazachstán. „Je to vyrovnaná skupina, ve které se může stát cokoliv, ale naším cílem je postup,“ uvedl Neumann.

Přímo na šampionát postoupí pouze vítěz čtyřčlenné skupiny, druhý tým pak čeká baráž. Kromě tria Rešetár, Kovács, Gerčák se v prvním utkání proti Slovinsku musejí Češi obejít i bez vykartovaného Michala Seidlera. „Věřím, že o to víc se semkneme, budeme bojovat a dosáhneme na vytoužený postup,“ přeje si český trenér.

Národní tým postoupil do elitní fáze kvalifikace díky druhému místu z předešlé části, kterou odehrál v Portugalsku. Tam porazil Německo a Lotyšsko, padl až s domácím výběrem.

Program kvalifikace

Neděle 2. února:
18:00 Česko - Slovinsko
21:00 Kazachstán - Rumunsko

Pondělí 3. února:
18:00 Česko - Rumunsko
21:00 Kazachstán - Slovinsko

Středa: 5. února:
15:00 Slovinsko - Rumunsko
18:00 Kazachstán - Česko

Nominace české reprezentace

Brankáři: Michal Hůla (Teplice), Ondřej Vahala (Sparta)
Hráči: David Drozd, Pavel Drozd, Tomáš Koudelka, Matěj Slováček (všichni Chrudim), Michal Seidler, Lukáš Křivánek (oba Sparta), Michal Holý, Tomáš Vnuk (oba Plzeň), Jiří Vokoun (Mělník), Radim Záruba (Slavia), David Černý (Teplice), Jan Janovský (Rekord Bielsko-Biala).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud