16. ledna 2021 • 11:25

Chrudim bojuje o postup v Lize mistrů, vyzve soupeře z Lucemburska

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Futsalisty Chrudimi čeká v sobotu od 19 hodin další klíčová bitva o postup v nejprestižnější evropské soutěži Lize mistrů. Konkrétně už mezi nejlepší šestnáctku. Ve sportovní hale přivítají svěřenci trenéra Felipe Condeho mistra Lucemburska FC Differdange 03. Jaký tým do České republiky tedy dorazí?



Celek z lucemburského města Differdange rozhodně není v evropské futsalové soutěži neznámým jménem, nyní se bude jednat již o jeho třetí účast v Lize mistrů. Dosavadní vystoupení se však nedá hodnotit příliš úspěšně, Differdange doposud uhrálo v základních skupinách jediný bod za remízu s kosovským šampionem.

Kádr lucemburského šampiona je skoupý na domácí fotbalisty, v mužstvu je všeho všudy jediný, který s týmem brázdí cestu od jeho vzniku a právem nosí i kapitánskou pásku. Kromě jednoho chorvatského futsalisty je zbytek týmu složen ze zkušených portugalských hráčů, nejvýraznější postavou je Djo, který hrál dlouhá léta v dresu slavného Sportingu Lisabon. Českým fanouškům je známé jméno Teka, jenž v předchozích dvou sezonách nastupoval v dresu Svarogu Teplice v nejvyšší české soutěži.

Differdange si účast v letošním ročníku Ligy mistrů vysloužilo, stejně jako Chrudim, díky průběžnému prvnímu místu při předčasném ukončení lucemburské ligy vinou koronaviru, v předkole si lucemburský mistr poradil s Helveticou Londýn hladce 6:0.

Conde:  Jsme motivováni se porvat o postup

Tým trenéra Felipe Condeho absolvoval ve čtvrtek dopoledne povinné testování a nervózně čeká na výsledky. „Čekáme na výsledky testů na COVID-19, to v nás vyvolává určitou nejistotu. Jinak jsou všichni stoprocentně připraveni na zápas, trénujeme na vysoké úrovni a věříme, že se nám zápas povede. Všichni jsme velmi motivováni, chceme uspět a postoupit dále,“ doufá brazilský lodivod chrudimské lavičky.

A co tedy od soupeře čekat? Samo Differdange situaci Chrudimi vůbec neulehčuje. „Lucemburský tým odehrál v této sezoně jen několik oficiálních zápasů, takže je velmi těžké si udělat představu, co od nich budeme moci v utkání čekat. Klub navíc smazal všechna svá videa ze sociálních sítí, aby nám situaci ještě znepříjemnil,“ komentoval Conde. „Informace jsem získával od ostatních trenérů, dali mi rady o tom, jak se tým chová při různých situacích – jak brání, útočí a hraje power-play. Díky tomu se na některé situace dokážeme připravit, nejdůležitější ale bude, abychom my odehráli kvalitní zápas. Vždy se zaměřujeme na to, co můžeme ovlivnit my sami. A to je náš výkon,“ dodal chrudimský kouč.

Potřebnou dávku přece jen získal a je připraven naordinovat hráčům správnou taktiku: „Hráči soupeře mají hodně zkušeností z evropských zápasů, jsou to zajímaví futsalisté. Rádi si pomohou hrou s pivotem, mají na této pozici dvě kvalitní alternativy. Je to bezpochyby kvalitní tým. Jenže my máme také svoji kvalitu a pro postup uděláme vše, co je v našich silách,“ slibuje Felipe Conde.

Souboj FK Chrudim a FC Differdange 03 startuje v sobotu 16. ledna od 19 hodin, sledovat ho můžete v přímém komentovaném přenosu na serveru futsalpublic.cz nebo v textové verzi na onlajny.com!

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud