20. listopadu 2018 • 17:15

Loučení házenkářské legendy! Brankář Motlík (48) končí po 32 letech kariéru

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Házenkářský brankář Radek Motlík se rozhodl v 48 letech ukončit kariéru. Bývalý český reprezentant působil naposledy v Považské Bystrici, s kterou na jaře vybojoval bronz ve slovenské extralize. Předtím pomohl Plzni výrazným způsobem ke třem mistrovským titulům v řadě a byl i nejužitečnějším hráčem české nejvyšší soutěže.



"Jedna etapa skončila, druhá začíná. Chtěl bych poděkovat všem trenérům, kteří se podíleli na mém růstu," uvedl Motlík na svém facebookovém profilu ke konci profesionální kariéry, kterou zahájil v 16 letech v Plzni. Nyní se bude věnovat podnikání.

Původně přitom měl v úmyslu pokračovat v házené. "Měl jsem tři nabídky ze slovenské ligy a tři z české ligy. Bohužel jsme se ale nedomluvili. Hrát jsem ještě chtěl, ale už jsem byl i otrávený z jednání některých klubů. Proto jsem se rozhodl ukončit kariéru," řekl serveru qap.cz.

"A musím říct, že jsem udělal dobrý krok. Jsem spokojený a myslím, že v tomto věku pro mě nastal čas začít něco nového," dodal Motlík, který má za sebou také angažmá v pražské Dukle, Německu a dlouhé působení ve Francii.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud