2. května 2021 • 20:02

Vítězné loučení s kvalifikací. Házenkáři porazili Ukrajinu, postup byl jistý

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští házenkáři v závěrečném šestém zápase kvalifikace mistrovství Evropy zvítězili doma nad Ukrajinou 27:22. Svěřenci trenéra Rastislava Trtíka částečně napravili páteční nečekanou porážku na Faerských ostrovech a na lednový šampionát postoupili z druhého místa ve čtyřčlenné skupině 3. Reprezentanti měli účast na závěrečném turnaji jistou už po čtvrtém kole. Osmi góly přispěl v Brně k české výhře nejlepší střelec zápasu Matěj Klíma.



Český celek porazil Ukrajinu i ve druhém vzájemném duelu ve skupině, ve středu v Záporoží zvítězil 28:26. Národní tým si v šesti kvalifikačních zápasech připsal tři výhry, dvě porážky a jednu remízu.

Šampionát se v lednu uskuteční v Maďarsku a na Slovensku, los základních skupin je na programu ve čtvrtek v Budapešti. Český celek se na mistrovství Evropy představí potřetí za sebou, vloni obsadil 12. místo a v roce 2018 šestou příčkou vyrovnal maximum v samostatné historii. Od roku 2008 chyběl národní tým na Euru jen jednou.

V české sestavě nově byli Vojtěch Patzel a Solák, kteří kvůli zdravotním problémům scházeli ve středečním a pátečním zápase. Až na samotný úvod utkání, v němž Ukrajinci vedli 3:1, měl Trtíkův výběr duel v Brně plně pod kontrolou.

Těsně před koncem poločasu si Češi vytvořili čtyřbrankový náskok a do pauzy šli s vedením 14:11. Po změně stran reprezentanti po sérii tří gólů odskočili na 20:14, soupeř pak rovněž třemi trefami po sobě snížil, ale víc už se domácím nedokázal přiblížit. I díky tomu, že mezi tyčemi znovu zářil český brankářský veterán Galia.

Češi v házenkářské kvalifikaci porazili Ukrajinu
Češi v házenkářské kvalifikaci porazili Ukrajinu

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud