Marek Stodůlka
31. května 2020 • 10:52

Z vrcholu zpátky na zem! Exšampion UFC zažil další zdrcující porážku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přejte si něco, padá hvězda. Energie obklopující Tyrona Woodleyho pomalu uhasíná. Na turnaji UFC on ESPN 9 v Las Vegas totiž bývalý šampion opět předvedl bídný výkon, po němž prohrál s Gilbertem Burnsem na body. Američan tak zaznamenal druhou porážku za sebou, zatímco Brazilec se vyšvihnul mezi špičku divize. „Chci zápasit o titul, a pokud ne o titul, tak mi dejte jednoho z předních vyzyvatelů,“ prohlásil sebevědomý Burns.



Tělo bez duše. Přesně tak působil bývalý šampion veltrové váhy UFC Tyron Woodley po celou dobu zápasu. Stejně jako v duelu s Kamaru Usmanem z Nigérie nedokázal Američan najít na soupeře recept a celých pět kol protivníkovi nestačil. Šanci na reparát tak Woodley promarnil, namísto něj se proto do bojů o titul vyšvihnul Brazilec Gilbert Burns.

„Vyzýval jsem ty chlapy z nějakého důvodu, jsem připravený,“ prohlásil po skončení bitvy vítěz.

Málokdo by si asi tipnul, že rodák z Missouri, který ještě před nedávnem terorizoval celou veltrovou divizi, nevyhraje proti Burnsovi jediné kolo. Brazilský bojovník ale dominoval jak v postoji, tak při zápasnických výměnách. Hned v prvním kole se mu podařilo soupeře tvrdě udeřit levým hákem, po němž šel Woodley k zemi. Ač se z úvodních problémů rychle dostal, srovnat krok už nezvládl.

„Chci zápasit o titul, a pokud ne o titul, tak mi dejte jednoho z předních vyzyvatelů, Colbyho Covingtona nebo Leona Edwardse, jestli o pás nebudou bojovat ani oni,“ ukázal po duelu Burns na soupeře, s nimiž by po šest zápasů dlouhé vítězné šňůře rád poměřil síly. „Dejte mi je nebo (Jorgeho) Masvidala. Chci být vytížený. To je ten recept, trénovat a zápasit, zápasit, zápasit, pořád jen zápasit,“ dodal překvapivý vítěz.

Pro Woodleyho šlo možná o fatální prohru v kariéře. Po dvou soubojích, ve kterých očividně tahal za kratší konec a oba jasně prohrál na body, se jen těžko bude vracet zpátky na vrchol. Veltrová divize navíc nyní překypuje talenty, kteří chtějí do klece dostat šampiona Usmana a jedním z nich je po tomto zápase právě Burns.

Woodley zaznamenal druhou porážku za sebou, zatímco Brazilec se vyšvihnul mezi špičku divize.
Woodley zaznamenal druhou porážku za sebou, zatímco Brazilec se vyšvihnul mezi špičku divize.
  

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud