Marek Stodůlka
20. září 2020 • 12:20

Bývalému vládci prasklo žebro. Vítěz přijal gratulace od Trumpa

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Patnáct kol v řadě… Tyron Woodley třetí zápas po sobě nedokázal vyhrát jedinou pětiminutovku. V souboji s Colbym Covingtonem na UFC Fight Night 178 v Las Vegas si bývalý šampion nechal vnutit soupeřovu hru a většinu zápasu strávil zády na pletivu nebo podlaze. Zkázu dokonalo zranění žebra, pár minut před finálním gongem tak prohrál technickým knokautem. „Dámy a panové, jestli jste si mysleli, že tohle byla demolice, počkejte na 3. listopad, až Donald Trump zničí ospalého Joa (Bidena),“ odkázal vítěz na prezidentské volby. Nejmocnější muž pak Covingtonovi po telefonu pogratuloval během tiskové konference.



Dlouhodobé spory vyřízeny. Stejně jako bývalý šampion. Tyron Woodley v sobě nedokázal zažehnout pověstný oheň ani v souboji s úhlavním rivalem. Ačkoliv vypadal osmatřicetiletý Američan v průběhu střetnutí o něco lépe, než v duelech s Kamarem Usmanem a Gilbertem Burnsem, pořád mu chyběl větší drive.

Colby Covington tak po měsících slovních ataků odešel z klece jako vítěz. „Chci zpátky svůj pás!“ zařval do kamery ihned, co slezl ze zraněného soupeře. Odkazoval na titul prozatímního šampiona, který v minulosti vlastnil.

Covington od začátku diktoval tempo souboje. Svým typickým nátlakovým stylem zasypával protivníka kopy na tělo a pokaždé, když dostal možnost, snažil se jej svázat a strhnout k zemi. Woodleymu se sice dařilo většinu strhů bránit, kvůli soupeřově kontrole na pletivu a úderům v klinči ale postupně prohrával jedno kolo za druhým.

Colby Covington porazil Tyrona Woodleyho TKO v pátém kole
Colby Covington porazil Tyrona Woodleyho TKO v pátém kole

Ve čtvrtém dějství pak mladší z obou bojovníků ještě prohloubil dominanci. Vypracoval si výhodnou pozici na soupeři a trefil jej několika tvrdými lokty, které spustily z Woodleyho tváře proud krve. Když se Covington do podobné polohy dostával i v poslední pětiminutovce, praskla rivalovi žebra a rozhodčí zápas odmával.

„Dámy a panové, jestli jste si mysleli, že tohle byla demolice, počkejte na 3. listopad, až Donald Trump zničí ospalého Joa (Bidena),“ nemohl si kamarád a podporovatel současného amerického prezidenta odpustit narážku na nadcházející volby.

Trump poté při tiskové konferenci Covingtonovi zavolal. „Jsi skvělý bojovník, vypadalo to tak jednoduše, gratuluji,“ řekla hlava státu šťastnému vítězi. „Měl jsem projev pro třicet pět tisíc lidí, ale řekl jsem jim, že musím jít domů, abych sledoval Colbyho zápas." pokračoval prezident.

„Když jste mi potřásl v neděli rukou, předal jste mi dračí energii. Kdyby přede mnou stál King Kong, porazil bych ho," smál se bojovník. Naopak, když adresoval slova soupeřům, už tak milý nebyl.

„Marty Usmane, pouliční Jidáši, jste další na řadě, nemáte se kam schovat!“ vyzval poté současného vládce veltrové divize a také Jorgeho Masvidala, držitele pásu pro největšího grázla. S Usmanem již však v minulosti zápasil, odnesl si druhou kariérní porážku a zlomenou čelist jako bonus. Odveta zatím nevypadá příliš reálně, šanci sáhnout na titul má totiž přislíbenou Brazilec Burns.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud