Ondřej Němec
18. října 2020 • 20:15

Muradov dostal narychlo soupeře, který knokautoval novou hvězdu UFC

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Změna soupeře dva týdny před zápasem, to je pro bojovníka dost nepříjemná věc. A přesně to se stalo Machmudu Muradovovi. Namísto polského válečníka Krzysztofa Jotka nastoupí 31. října na akci UFC FIGHT NIGHT 181 proti Američanovi Kevinu Hollandovi. „Celý kemp jsem spároval s bojovníky v levém gardu, a teď mám praváka, navíc s úplně jiným stylem,“ upozorňuje bojovník z Uzbekistánu žijící v Praze. Už předešlé dva zápasy ale dostal v UFC na poslední chvíli a jeho vítězství tak byla o to cennější.



Několik týdnů se připravoval Machmud Muradov na souboj s Polákem Krzysztofem Jotkou. Teď je vše jinak. „Před pár dny jsem si při sparingu zlomil prst, takže neexistuje možnost, jít do zápasu,“ uvedl polský bijec na Instagramu. „Je mi moc líto, Machmude, že to oznamuji dva týdny před zápasem. Slyšel jsem, že už máš nového soupeře. Hodně štěstí! A doufám, že se brzy v oktagonu potkáme.“

Novým protivníkem uzbeckého rodáka bude zkušený sedmadvacetiletý Američan Kevin „Trailblazer“ (Průkopník) Holland, jenž má na kontě celkem 19 výher, jen pět proher. Do UFC se probojoval v roce 2018 prostřednictvím televizní show Dana White's Contender Series, v níž si prezident organizace vybírá nové posily stáje. V nejslavnější lize drží zatím skóre 6-2.

Machmud Muradov maká v Monster MMA Gymu
Machmud Muradov maká v Monster MMA Gymu

„Co říct? Koho mi nabídli, toho mám. Ani chvíli jsem neváhal. Jen škoda, že jsem se celou dobu připravoval na leváka, celý kemp jsem spároval s bojovníky v levém gardu, a teď mám praváka, navíc s úplně jiným stylem,“ okomentoval změnu soupeře Muradov pro Sport. „Ale mně je jedno, s kým budu bojovat. Hlavně, že mám zápas. Jsem v UFC a zápasím s nejlepšími, takže si nevybírám soupeře.“

Holland nebude pro Muradova snadnou překážkou. V minulosti dokázal porazit technickým knockoutem i krajana Joaquina Buckleyho. Ten nedávno oslnil MMA svět mimořádně vydařeným kopem z otočky, jimž zastavil Impu Kasanganaye.

Lze předpokládat, že se střet Muradov vs. Holland bude odehrávat hlavně v postoji a půjde o pořádnou bitvu. V Česku tolik populární bojovník už ale ve svých předešlých zápasech prokázal mimořádné kvality. Za poslední výhru dokonce obdržel bonus za výkon večera, když ve třetím kole knockoutoval Trevora Smithe.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud