Marek Stodůlka
17. ledna 2021 • 06:54

Dechberoucí demolice! V UFC slavil Holloway, soupeře zasáhl 447 údery

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odstartovat letošní sezonu UFC turnajů asi nešlo lepším způsobem. Max Holloway s Calvinem Kattarem předvedli zápas, který se musel líbit každému. První jmenovaný uštědřil v duelu soupeři stovky úderů, ten však stále nehodlal zpomalit. Rozhodčí nakonec po pěti kolech plných tvrdých přestřelek nabodovali hlavní zápas večera UFC on ABC 1 v Abú Zabí 50 – 43, 50 – 43 a 50 – 42 pro Hollowaye.



Jedním slovem neuvěřitelné. Jakoby se Maxe Hollowaye nedalo unavit a Calvina Kattara nešlo ukončit. První jmenovaný zasáhl soupeře přesně 447 údery. Od začátku do konce nepolevil a stále se pokoušel zasadit fatální úder. Kattar se ale jevil, že i kdyby schytal zásah brokovnicí, zůstane stát na nohou.

„Musel by mě zabít, aby mě ukončil. Zaslouží si další titulovou šanci,“ ohodnotil poražený výkon soupeře. Fanoušci se opravdu nenudili ani jedinou sekundu. Taktika šla stranou hned od úvodního gongu, Holloway se do protivníka pustil a zasahoval ránu za ranou. Kattar se snažil překvapit tvrdým kontrem, ale ani jeden z vyslaných útoků neměl takovou razanci, aby krajana ukončil.

Přestože měl za sebou Holloway dvacet pět minut tvrdého boje, nezdálo se, že by vnímal únavu. „Příští víkend nás čeká velký zápas, Dustin Poirier s Conorem McGregorem. Kdyby se cokoliv stalo, mají moje číslo, můžou se mi ozvat,“ nevyloučil možnost, že by zaskočil za jednoho z aktérů hlavního souboje galavečera UFC 257.

Rodák z Havaje už ale v minulosti s oběma bijci zápasil. S Poirierem prohrál dokonce dvakrát. V březnu roku 2019 na body a před osmi lety submisí v prvním kolem. Bodové rozhodnutí zařídilo vítězství také McGregorovi, který Hollowaye přemohl v srpnu 2013.

Max Holloway v parádním zápase porazil Calvina Kattara
Max Holloway v parádním zápase porazil Calvina Kattara

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud